A Day To Remember speelt uitverkocht Doornroosje plat

Facebookrssmail

Het was alweer twee jaar geleden dat A Day To Remember voor het laatst in Nederland was. Dus het was wel weer tijd voor een bezoekje van de vijfmans formatie. Voor de Raisin’ Hell In The Heartland Tour was gekozen voor de Doornroosje, die overigens volledig uitverkocht was.

Er is geen voorprogramma vanavond, maar wel een uitstekende DJ. Na een lange periode van wachten is het eindelijk tijd. De band gaat van start met het nummer ‘2nd sucks’ en meteen is duidelijk dat het publiek lang heeft gewacht. Er is nog geen minuut voorbij en de eerste crowdsurfers vliegen over de hekken en er is een grootse pit. Vervolgens komt de band met ‘Better off this way’ en de hele zaal staat mee te zingen met het refrein. Het publiek heeft genoeg energie en de sfeer zit er goed in!

Dat de sfeer er goed in zit wordt ook door de band opgepakt. Zanger Jeremy glimlacht en geeft iedere crowsurfer een boks of hand en ook de rest van de band staat lekker enthousiast te spelen.

De avond staat vooral in het teken van de albums ‘Homesick’ en ‘What seperates me from you’, maar ook is er tijd voor een live debut van het nummer ‘Degenerates’ wat aangekondigd wordt dat het de volgende dag uitgebracht zal worden.

Verder is er weinig op de show aan te merken, en gezien de hoeveelheid bandmerchandise die in de zaal rondloopt speelt de band een thuisshow. Het is één groot feest waarbij alles in het rond vliegt; gratis shirts, crowdsurfers, opblaasballen, toiletpapier, crowdsurfers die op crowsurfers staan en nog genoeg andere dingen.

Als encore wordt de set afgesloten met ‘I fit means a lot to you’ en ‘The Downfall of us al’ waarvan de intro al stiekem de hele avond gezongen van werd. A Day To Remember hoeft weinig moeite te doen, want het publiek eet uit hun handen. Alle klassiekers zijn langskomen en iedereen heeft genoten van de show.

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Setlist:

2nd Sucks
Right Back at It Again
Paranoia
Mr. Highway’s Thinking About the End
Sticks & Bricks
Better Off This Way
Bullfight
Rescue Me
Have Faith in Me
I’m Made of Wax, Larry, What Are You Made Of?
Degenerates (Live debuut)
Sometimes You’re the Hammer, Sometimes You’re the Nail
All Signs Point to Lauderdale
All I Want
The Plot to Bomb the Panhandle

Toegift:

If It Means a Lot to You
The Downfall of Us All

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ