All Time Low (Tivolivredenburg Utrecht, 11-3-2015)

Facebookrssmail

SR4A0940De trouwe fans, het merendeel meisjes tussen de 14 en 16 jaar, liggen of zitten al heel vroeg voor de deur te wachten om hun idolen van All Time Low te zien. Poppunkband All Time Low toert bijna 365 dagen per jaar de wereld over, en zijn voor het eerst in Utrecht. De fans die een niet-regulier kaartje hadden, kregen voor de show o.a. een ‘Meet & Greet’ met de band, waar gegild, gehuild en veel gelachen werd.

SR4A0665Maar dan is het om 19.30 uur tijd om het concert te beginnen met Real Friends, een emo- en poppunk band. De thema’s van de songs komen uit de koker van basgitarist Kyle Fasel. Hij kende depressieve episodes, was bezig met afvallen en had een chronisch slaaptekort. Songtitels als ‘Put Yourself Back Together’, ‘Skin Deep’ en ‘Dead’ zijn dan goed gekozen titels.

Neck Deep, een rockband uit Wales, warmt de avond nog verder op. De band is in 2012 ontstaan uit een slaapkamerproject van zanger Lloyd Roberts en gitarist Ben Barlow. De band won de Kerrang! Award for Best British Newcomer 2014, en terecht! In 2014 kwam hun debuutalbum uit, ‘Wishful Thinking’, waarvan zij onder andere de songs ‘Rain in July’ en ‘A History of Bad Decisions’ spelen. Na dit tweede optreden zijn er al 7 meisjes over de barrier gehaald omdat ze zich niet goed voelden en dreigden flauw te vallen. All Time Low is dan nog niet eens begonnen!

SR4A0783

De bandnaam All Time Low komt van de liedjestekst van ‘Head On Collision’ van New Found Glory, een eveneens Amerikaanse poppunkband. All Time Low bestaat uit zanger en gitarist Alexander William Gaskarth, gitarist Jack Bassam Barakat, basgitarist Zachary Steven Merrick en drummer Robert Rian Dawson. Inmiddels hebben zij vijf albums uit, en op 3 april van dit jaar verschijnt het zesde album, genaamd ‘Future Hearts’. Hiervan speelt de band één song, de single ‘Something Gotta Give ’. Met een luid gegil worden de bandleden verwelkomt on stage, waarna de eerste beschreven bh’s op het podium belanden. Opener ‘Lost in Stereo’ is een van de bekendste songs van de band, naast ‘Weightless’. Zanger Alexander bedankt de fans voor de ‘Stroepwaffels’ (stroopwafels) die ze gekregen hadden van de fans. Dan spot hij een bord in het publiek met de voor sommige schokkende tekst ‘Fertile’ erop, inclusief een pijl naar beneden, naar de draagster: Alexander moet er erg om lachen. Voor de song ‘The Reckless and the Brave’ haalt de band versterking uit het publiek: zo’n 15 fans mogen op het podium meezingen en dansen, hoe gaaf is dat?. De laatste song van de show is meteen ook de bekendste: ‘Dear Maria, Count me In’, waar de zanger tegen de barrier staat en aangeraakt kan worden door de eerste 3 rijen fans, wat het gegil enorm aanwakkert.

Na de laatste toon van ‘Dear Maria, Count me In’ gaat Jack helemaal uit zijn dak op ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson ft. Bruno Mars. En hij niet alleen: de hele zaal danst en zingt mee met dit aanstekelijke lied. Beneden in café het Gegeven Paard wachten de nodige ouders totdat de meiden naar buiten komen, om samen naar huis te gaan.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ