Publiek bouwt eigen feestje bij The Story So Far

Facebookrssmail

Op 21 augustus is het tijd om je beenspieren te trainen en energy drankjes te atten, want The Story So Far is in 013 te vinden! De band neemt een flinke hoeveelheid nieuw materiaal mee in de vorm van het meest recente album, ‘Proper Dose’. Kan de band dit concert ook de juiste dosis poppunk geven?

Het is nog even wachten, want eerst zijn de Australiërs van Hockey Dad aan de beurt. Het duo brengt een soort indie-surf-achtige sound, wat perfect past bij zijn achtergrond. Het lijkt alleen niet helemaal bij de avond te passen en het publiek is dan ook wat afwachtend in het begin. Naarmate de set vordert, wordt ook het publiek enthousiaster en gaan de hoofden en voeten meebewegen. Het hardere werk valt duidelijk beter in de smaak dan het zachtere werk, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan de hoofdact van vanavond.

Voordat deze hoofdact echt op het podium komt, speelt de DJ wat jaren ‘80 muziek, om de sfeer erin te brengen. Dat deze sfeer ook al niet helemaal overeenkomt met de rest van de line-up mag de pret niet drukken. Afijn, na wat klassiekers is het tijd voor de poppunk klassieker: The Story So Far! De band brengt alleen maar zichzelf en zijn instrumenten neer, zelfs een banner mag geen afleiding geven van de set. Helaas is deze set niet echt interessant genoeg om de aandacht te trekken: de band staat vooral stil en lijkt erg in zijn eigen wereld te zijn.

Later in de set verklapt frontman Parker Cannon dat de band flink van de Nederlandse groenten (wiet, voor wie deze technische term niet kent) heeft genoten, wat waarschijnlijk wel wat verklaard.

Het publiek weet ook niet zeker wat het met deze set moet. De wil is er zeker, maar er zijn weinig uitlaatkleppen voor de energie. De hardere en bekendere nummers worden vol enthousiasme ontvangen, men klimt hierbij vrolijk het podium op en springt hard in de zaal, maar zodra het zachter en minder bekend wordt, is ook de reactie vanuit het publiek minder. De set bestaat voor een goed deel uit materiaal van ‘Proper Dose’, wat leuk is als je voor nieuw materiaal gaat, maar er worden ook genoeg klassiekers gespeeld, zoals afsluiter van de avond ‘Roam’.

Om de vraag in de introductie maar te beantwoorden: helaas kon The Story So Far deze avond niet de juiste dosis poppunk geven. Of de heren nou te stoned waren om er iets van te maken of dat het er deze avond gewoon niet inzat, is de vraag. Gelukkig hebben we de hits nog en weten we nu zeker dat het Nederlandse publiek er altijd zelf wel een feestje van kan maken.

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ