Oude tijden herleven in de Dynamo

Facebookrssmail

Sceptici en die-hard Sepulturafans zullen zeggen en vinden dat deze Sepultura waardeloos en een veredelde coverband is omdat de broers Cavalera er geen deel meer van uitmaken. Open minded muziekliefhebbers zoals ondergetekende zijn de band Sepultura met gitarist Andreas Kisser als origineel lid en bandleider blijven volgen. En eerlijk is eerlijk, de albums die Sepultura heeft gemaakt na de split met de gebroeders Cavalera kunnen niet tippen aan het oude werk zoals ‘Chaos A.D.’ en ‘Arise’, maar is kwalitatief zeker net zo goed, zo niet beter dan wat de broers Cavalera tegenwoordig uitbrengen.

Jammer dat dit Sepultura op deze mooie zondagavond de Dynamo niet weet uit te verkopen. Ze verdienen beter. Tweede domper is dat Andreas Kisser wegens familieomstandigheden onverhoopt terug naar Brazilië is gegaan en de rest van de tour vervangen wordt door landgenoot Jean Patton die zijn brood normaal verdient bij de band Project46. Respect voor deze man. Niet alleen heeft hij in slechts enkele dagen zich de nummers eigen gemaakt maar hij benadert het geluid van Kisser ook akelig goed. Een zeer goede vervanger derhalve.

De Nederlandse band Cryptosis opent deze avond en doet dit zeer verdienstelijk. De old-skool Thrash wordt buitengewoon strak gespeeld en gaat er in als koek. Jammer dat de gitaar abominabel slecht in de mix zit. De gitaarsolo’s zijn niet of nauwelijks te horen. Drummer Marco Prij verdient een speciale vermelding. Zijn retestrakke en inventieve drumpartijen onderscheidt Cryptosis van vele andere bands in het genre. Niet voor niets vervangt hij Ken Mary op de Europese toer die Flotsam & Jetsam momenteel maakt.

Na deze lekkere opwarmer betreedt na een klein halfuur Sepultura het podium. Natuurlijk weten de heren van Sepultura dat de oude nummers het beste ontvangen gaan worden. De eerste 2 nummers zijn dan ook respectievelijk ‘Arise’ en ‘Territory’. Wanneer je je ogen sluit waan je jezelf weer ergens eind jaren 80 begin jaren 90. Alsof Sepultura je in een tijdmachine terug in de tijd schiet, heerlijk! Natuurlijk wordt er ook recenter werk gespeeld zoals ‘Kairos’, ‘Means To An End’ en ‘Agony Of Defeat’. Nadat toegiften ‘Ratamahatta’ en ‘Roots Bloody Roots’ gespeeld zijn houdt Sepultura het na exact 90 minuten voor gezien. Het Dynamo publiek verlaat de zaal, nat van het bier en bezweet van de mosh-en circlepits die van het begin tot het eind in beweging waren. Heerlijke avond!

Setlist

1 Arise

2 Territory

3 Means To An End

4 Choke

5 Kairos

6 Propaganda

7 Convicted In Life

8 Machine Messiah

9 Slave New World

10 Refuse/Resist

11 Troops Of Doom

12 Ratamahatta

13 Roots Bloody Roots 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ