Sharks in your Mouth – Sacrilegious

Facebookrssmail

In de muziekwereld word je nog wel eens verrast, zelfs als je heel veel muziek luistert. In mijn geval heb ik er weer eentje te pakken met de band Sharks in your Mouth die Italiaanse metalcore maakt. Ik werd verrast door het tweede album van de Italianen (niet allemaal glasgeschoren maar mannen-met-baarden!), ‘Sacrilegious’ genaamd. Hun eerste album is al weer drie jaar geleden uitgebracht nadat ze onder de aandacht waren gekomen door hun cover van ‘One Step Closer’ van Linkin Park.

Sharks in your Mouth is een vijfkoppige band uit Italië. Andy Pals verzorgt de veelzijdige vocals en gebruikt harmonische zang als contrast voor zijn hardere werk. Daniele Monaldi en Valerio Quirini laten hun gitaren snoeihard gillen maar gaan ook stukjes prog-rock en zelf klassiek gitaarwerk niet uit de weg. Diego Dydo Nardelli laat zijn bas lekker knallen zoals dat alleen maar in de metalcore kan en Enrico Rivetti verwent ons met high-speed energiek drumwerk.

De diversiteit aan muziekstijlen (binnen het genre metalcore) en onverwachte combinaties van instrumenten op de nieuwste release van de vijf heren maakt het  album op zijn minst interessant. Doordat het album zo divers is samengesteld, is het  prettig om naar te luisteren, geen oneindigheid aan vergelijkbare nummers, maar juist een combinatie van rustiger en upbeat tracks met regelmatig een tempo- en sfeerwisseling. Zo maken ze onder andere gebruik van koortjes, (klassieke) piano, (strijk)orkestjes en een synthesizer waarmee ze op onverwachte momenten sprookjesachtige en gothic sferen weten te creëren.

Met dit album is er naar mijn mening iets moois bijgekomen voor de liefhebbers van stevige muziek. Wat de muziek nog meer eer aan zou doen is een optreden voor muziekliefhebbers zodat de heren behalve hun gevoel uit te drukken in de muziek ook kunnen tonen wat hun muziek met hen doet. En uiteraard kijken wat hun muziek met het publiek doet. Een fijn album dat de moeite van het luisteren waard is. (75/100) (Onafhankelijk)

Setlist Sacrilegious :

1. Black Tears 1:04
2. The Covenant 4:39
3. Sacrilegious 4:12
4. Dethroned (feat. Daniele Gottardo) 4:03
5. Sinner 3:29
6. R.I.P. 3:23
7. As Above So Below 4:08
8. This Is Gonna Hurt 3:43
9. Fear Me, Feed Me 3:43
10. Marked 4:36
11. Curtain 0:23
12. Fall (The Covenant Part II) 4:40

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ