The Bridge – LIVE and Mirrors (Blue-ray)

Facebookrssmail

In december vorig jaar werd dit concert van progressieve prog (metal)band ‘The Brigde’ opgenomen in MiBar, Santiago, Chili. De Blue-ray kwam op 3 maart uit. Je ziet dat ze in een kleine zaal spelen. Omdat de zaal eenvoudig is, gebeurt er met het licht niet veel. Ook zie je dat het budget voor de opname beperkt is.‘The Brigde’ heeft er qua beeld en geluid wel het maximale uit proberen te halen wat erin in zit. Jeff heeft live een aangename stem, met zijn fysieke expressie geeft hij de teksten zo nu en dan een extra dimensie.

Tussen enkele nummers door vertelt hij iets. Logisch dat hij dit in het Spaans doet. Het is niet ondertiteld, dus voor menigeen onverstaanbaar. Als de nummers een wat meer rockend karakter krijgen, wordt de performance daar iets op aangepast. De tempo-en volumewisselingen en de rusten worden goed gespeeld. Vorig jaar schreef ik al een recensie van hun debuutalbum. Met LIVE and Mirrors heeft ‘the Bridge’ laten horen wat ze live in huis hebben.

Blu-ray/CD track list:
• Intro Mars – To Beyond
• Overture 1
• A New Day
• Overture 2
• Wasted Life
• World of Men (plus Reflexion)
• Lies and Mirrors
• Selfish Mind
• The Bridge – Part 1 to 4

Line up:
Jeff Michell– Zang, keyboard, akoestisch gitaar
Alex Labraña – Drums, zang
Gonzalo Pavez– Elektrisch gitaar
Luis Castillo- Bas
Francisco Soto – Elektrisch gitaar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ