Riffobia – Riffobia

Facebookrssmail

Bij een bandnaam Riffobia heb je gelijk een sterk vermoeden welk metalgenre je kunt verwachten, in ieder geval een erg leuk gevonden en originele naam. De bedenkers hiervan komen uit Griekenland. De band is al opgericht in 2004, maar na 1 demo stopt de band al. Maar in 2011 gaan dezelfde 4 mannen verder en zo verschijnt in 2013 het debuut ‘Laws of devastation’ en in 2016 opvolger ‘Death from above’. Daarna wordt het weer een tijd rustig, maar na bijna 7 jaar verschijnt dan het derde album. Het genre wat Riffobia speelt is thrash, maar een kenner van albumhoezen had dat natuurlijk al lang geraden. In de bio wordt nog vermeld, dat hun stijl fans van Kreator, Sodom en Testament zal aanspreken.

Na het intro schiet ‘God of hate’ uit de startblokken, eerst lekker flink hakkende drums en navenante thrashriffs, waarna de coupletten en refreinen licht uptempo vervolgen om tegen het einde bij de gitaarsolo om te slaan in vette thrash. Wat volgt is een album vol vette thrash, veelal gespeeld op hoog tempo met gelukkig de nodige breaks. De door de band in bio genoemde invloeden kloppen helemaal. Echte uitschieters zijn er niet te noemen, al heeft ‘Welcome to hell’ wel in zowel couplet als refrein een gelijk in je hoofd blijvend hangend drumritme en heeft het lange afsluiter ‘Soul collector’ een heel andere opbouw met het trage en zware begin, het hele langzame eindstuk doet aan Slayer denken en daarmee onderscheiden deze nummers zich van de meeste andere nummers.

Is het origineel wat Riffobia brengt ? Nee, verre van dat, de nummers bevatten nauwelijks verrassingen, maar, het klinkt wel lekker, mede omdat de snare heerlijk gortdroog klinkt, zanger Chris een uitstekende thrashstrot heeft en alle instrumenten goed tot hun recht komen door de open productie. (83/100) (Floga Records)

Bandleden:

Chris Ntelis                        –             Vocals

Dimitris Kontogiannis     –             Guitars

Achilleas Theoktistou     –             Bass

Dimitirs Makris                –             Drums

Tracklist:

1                 The divine infinity

2                 God of hate

3                 Herald of pain

4                 Merciless

5                 Prisoner

6                 Consume – obey

7                 Murder

8                 Welcome to hell

9                 No turning back

10              Soul collector

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ