CD van de Week: The Neptune Power Federation – Memoires Of A Rat Queen

Facebookrssmail

Bow to the Imperial Priestess! Ja beste lezers dit album en deze band heeft binnen de kortste keren iedere muziekliefhebber aan zijn voeten. Pfff, wat een fantastische ontdekking is dit zeg. Dit uit Australië afkomstige The Neptune Power Federation bestaat al sinds 2012 en deze voltreffer ‘Memoires of A Rat Queen’ is inmiddels hun vierde langspeler. Helaas had ik nog niet eerder van dit fenomeen vernomen maar daar gaat zekere verandering in komen.

Dat de Imperial Priestess uit het heelal is afgedaald naar aarde en beschikt over bovennatuurlijke krachten zoals onmenselijke vocalen en een goddelijke stage performance tsja, daarvan nemen we het heelal gedeelte met een korreltje zout maar haar vocalen zijn inderdaad van zeer hoog niveau en die perfomance hoop ik toch echt eens te mogen ervaren. Loz Sutch, zoals ze heet, tot de band toegetreden in 2015, beschikt in ieder geval over een zeer bijzondere uitdossing dus dat belooft wat.

Muzikaal mixt de band op interessante wijze psychedelische 70’s rock met spacy invloeden, metal, heldere vocalen en gesproken stukken alles voorzien van een zeer stevig fundament met occulte trekjes. Bovenal rockt het als een tierelier en is het bijzonder aanstekelijk. De rest van de band is al sinds het begin bij elkaar en dat is duidelijk te horen in de afwisselende, zeer degelijk uitgevoerde composities.

‘Can You Dig’ begint al lekker onheilspellend en is een opmaat voor het navolgende, sterk psychedelische ‘Watch Our Masters Bleed’. Vanaf ‘Flying Incendiary Club For Subjugating Demons’ gaat de band echter compleet los in stevige, aanstekelijke beukers met overheerlijk venijnig gitaarwerk en dito solo’s. ‘Rat Queen’ beukt er al meteen op los en wow, die vocalen, geweldig ! Ook de meerstemmige gedeeltes en het fraai uitgesponnen middenstuk zijn om te smullen. ‘Bound For Hell’ opent met een vette southern touch en is zo’n verdomd heftige beuker met meezingrefrein dat dit een bijzonder gevaarlijk nummer is om in je auto af te spelen. Het navolgende, werkelijk fantastische super catchy ‘I’ll Make A Man Out Of You’ kan zonder meer een groot publiek bereiken en beschkt over de nodige air play ingrediënten.

Hebben we het dan gehad met alle superlatieven? Nee hoor want ‘Pagan Inclinations’ doet er gewoon nog een stevige schep bovenop, wat een track zeg. ‘The Reeper Comes For Thee’ is het uitstekende slotakkoord dat op dezelfde wijze eindigt als het album is begonnen dus wat doe je dan, juist je zet hem gewoon nog een keer op.

The Neptune Power Federation levert met ‘Memoires Of A Rat Queen’ een van de beste albums van 2019 af. Een heerlijke en uiterst interessante, afwisselende en aanstekelijke plaat van een band die helaas nu pas onder mijn aandacht komt. Zeer zeker gaat ondergetekende eerder materiaal opsnorren en hoop ik dat ze binnenkort eens ons landje zullen vereren met een bezoek. Ik zeg, aanschaffen die handel en genieten. The Imperial Priestess has arrived, bow to your knees and repent if you please! (98/100) (Cruz Del Sur Music)

Tracklist:

 1. Can You Dig? (2:47)
2. Watch Our Masters Bleed (5:44)
3. Flying Incendiary Club For Subjugating Demons (4:49)
4. Rat Queen (5:57)
5. Bound For Hell (3:37)
6. I’ll Make A Man Out Of You (4:47)
7. Pagan Inclinations (4:38)
8. The Reaper Comes For Thee (5:44)

Line Up;

Imperial Priestess Screaming Loz Sutch – Vocals
Inverted Crucifox – Guitar
Search and DesTroy- Guitar
Jaytanic Ritual – Bass
Mr. Styx – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ