Zebrahead transformeert Dynamo in de ultieme feestzaal

Facebookrssmail

Het is zondag 22 september en het is tijd om op Eindhoven af te gaan met een van de beste redenen ooit: Zebrahead. De band speelt, samen met opener The Bottom Line, vanavond op de mainstage van Dynamo. Al voor de show begint is te merken dat we het hier over een echte feestband hebben, aangezien er merch van over het hele alternatieve spectrum te spotten is!

The Bottom Line speelt misschien niet de meest muzikaal zuivere set ooit, maar blijkt al snel op iets geheel anders te berusten; zelf op het podium feesten en publieksinteractie! De band vraagt tijdens de set van 40 minuten meermalig om springend publiek, of om een paar stapjes naar voren. Het publiek reageert hier positief op en zo lijkt The Bottom Line een set neer te zetten die waardig is als opener van Zebrahead. Of je het nou wilt vergelijken met een preparty of indrinken, The Bottom Line is een goede party starter!

De lichten gaan uit, “America, Fuck Yeah” knalt door de speakers, vijf mannen komen het podium op gestormd: het is tijd voor Zebrahead! Er wordt geen tijd verspild – buiten dan voor het drinken van alcohol, wat niet per se verspilde tijd is – en de band knalt er meteen hard in met werk van zijn nieuwe album, ‘Brain Invaders’. De setlist is gevuld met een aantal nummers van elk album, iets wat weinig andere bands zo lang blijven doen. De band heeft er duidelijk zin in en klinkt goed als altijd. Er wordt wat aandacht besteedt aan de verjaardag van gitarist Dan Palmer, wat het nog spontaner doet lijken, al blijkt na wat extra onderzoek dat dit niet klopt. Ach, elke reden om te drinken is een goede reden, zelfs al is het eigenlijk geen reden.

Wat een Zebrahead show zo leuk maakt, is de samenwerking met het publiek. Door de goede mix van oude en nieuwe nummers in de setlist kent iedereen wel iets en is het ook moeilijk om stil te blijven staan. Dit mag ook helemaal niet van de band, want er wordt regelmatig gevraagd om crowdsurfers, circlepits, circlepits met mensen op je schouders, armen om je vrienden heen, een wall of death, op de hurken zitten, noem maar op. Hierbij worden ook mensen op het podium gehaald om te drinken en surft een roadie in een onesie op een gitaarkoffer letterlijk over het publiek naar de bar. Door een paar simpele nummers te spelen, vooral Drink Drink en Let’s Do Shots (een parodie op Baby Shark), heeft niemand een excuus om helemaal niks mee te zingen. Hierdoor is het een feestje door de hele zaal heen en heeft het publiek echt een rol te spelen in de show.

Hoewel we vermoeden dat je tijdens het lezen deze conclusie al hebt kunnen trekken, zullen we het toch nog maar even voor je uitspellen: Het was een prachtige feestavond! Zebrahead is altijd een fijne band om live te zien en heb je dit nog nooit gedaan, gewoon doen (zelfs als je niks met punk hebt). The Bottom Line kan ook een prima feestje bouwen, maar Zebrahead blijft de beste hierin.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ