Limp Bizkit zet 013 stabiel op zijn kop

Facebookrssmail

Als Limp Bizkit in het land is, is het duidelijk dat er uitverkochte zalen komen. De twee optredens van de Amerikaanse band in juni zijn dan ook beiden uitverkocht. AFAS Live volgt later in de maand, maar ook 013 in Tilburg is tot de nok gevuld als de Nu-Metalband van Fred Durst en vrienden dinsdagavond optreden.

Met DJ Lethal terug achter de draaitafels trapt Limp Bizkit af met ‘Show Me What You Got’ en ‘Hot Dog’, om snel over te gaan met grote hit ‘Rollin’ (Air Raid Vehicle)’. Het is voor Limp Bizkit al weer twee jaar geleden dat ze de Tilburgse 013 betraden en nu, als opener van hun Europese Tournee, gaat het ze goed af. Vanaf het begin zit de sfeer er in, gaat de band hard en eet het publiek uit hun hand.

Fred Durst springt als een jonge hond over het podium, ook al loopt de leeftijd van de frontman inmiddels al weer richting de 50 jaar. Samen met bassiste Tsuzumi Okai en de in Tilburg eenvoudig geschminkte gitarist Wes Borland, neemt Durst het hele podium tot in de hoeken, en springt niet zelden de barrier in om het publiek in Tilburg ook van dichtbij te begroeten.

Wat tegenwoordig niet vaak meer gebeurt, lukt in Tilburg wel, en gelukkig op een erg positieve manier. Waar crowdsurfen officieel verboden is tegenwoordig, worden de surfers rustig aan naar boven gebracht, en lukt het een held zelfs van achteruit de zaal helemaal naar voren te worden gedragen, om na een korte blijk van waardering door Durst weer naar achter in de zaal te worden gedirigeerd. Het draagt alleen maar bij aan de feestvreugde en Limp Bizkit geniet er net als het publiek met volle teugen van. Zelfs twee sit-downs worden door vrijwel de gehele zaal meegedaan, alvorens te ontploffen in een explosie van gespring en geschreeuw. Limp Bizkit heeft het voor elkaar in Tilburg.

Hits als ‘Break Stuff’ en ‘Nookie’ komen pas aan het einde van de set. Durst en de zijnen gebruiken de nummers om eens goed los te gaan, zelf te crowdsurfen over de vele koppen in 013, en een enkeling het podium op te trekken en mee te zingen met de doorbraak-single van de band. Het luidt het einde van het concert in, waarbij de band hun traditie voortzet door na het laatste nummer niet meer terug te komen voor een encore. Een klein smetje op de gig, die verder louter hoogtepunten kent. Goed, het optreden is hier en daar weliswaar wat rommelig, maar over het algemeen zal niemand zich dat morgen meer herinneren. Limp Bizkit trekt na Tilburg heel Europa door met hun tour. Geen nieuwe nummers, alleen maar hits en andere publieksfavorieten. Gewoon stabiel, zoals we Limp Bizkit kennen.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ