Muse levert Lowlands haar gewenste vrijdagafsluiter

Facebookrssmail

MuseMuse is op dit moment een van de populairste (rock)bands ter wereld. Zeker in Europa was de Drones tour van afgelopen maanden bijna overal uitverkocht. Drie jaar geleden wisten Matthew Bellamy, Dominic Howard en Christopher Wolstenholme al met gemak de Amsterdam Arena op z’n kop te zetten. Hoewel het optreden in de ZiggoDome destijds indrukwekkend was, ontbrak er nogal wat aan speelplezier op het podium in Amsterdam. Op een kleiner podium, ditmaal in Biddinghuizen, en niet met de ruggen naar elkaar toe, was het hopen op dat laatste ingrediënt om er een onvergetelijke show van te maken. Het hopen werd beloond, want Muse zetten de Alpha tent op Lowlands helemaal op z’n kop, vrijdagavond.

De grootste naam van de afgelopen 10 jaar werd er enkele maanden geleden al geroepen door de organisatie. Jarenlang werd er door het publiek gevraagd naar een naam van deze grootte, dus gaf de organisatie daar gehoor aan. Al ruim een uur van te voren stonden er rijen voor de ingang van het voorste vak. Toen deze dan ook open werden gesteld waren er bijna Beatlesque taferelen bij het betreden van deze ‘Golden Circle’. Niemand wilde de show van Muse vanaf buiten de tent bekijken. Nee, het liefst stonden alle duizenden bezoekers dicht tegen het podium aan geplakt.

Geen verrassingen bij Muse

De setlist was zoals verwacht een aaneenschakeling van hits zonder echte verrassingen. Natuurlijk werd er weer begonnen met ‘Psycho’ (is er een beter openingsnummer??). De eerste riffs uit Bellamy’s gitaar zorgde voor een ontploffende Alpha en hield ruim 60 minuten aan. ‘Time Is Running Out’, ‘Madness, ‘Uprising’, ‘Supermassive Black Hole’ en ‘Knights Of Cydonia’ hielden nog beter stand zonder alle die vliegende drones of ongein.

Een beetje ongein aan het einde dan, bij Starlight werden grote ballonen met confetti de zaal in gesmeten en bij ‘Mercy’ mochten de pyrotechneuten los met hun confetti- en CO2 kanonnen. Lowlands kreeg haar gewenste afsluiter en het drietal gaf precies wat er van hun gevraagd werd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ