Happy birthday Ron ‘Bumblefoot’ Thal

Facebookrssmail

Ron Thal werd geboren in Brooklyn, New York City op 25 september 1969 en is een Amerikaans gitarist, songwriter en muziekproducent. Ron Thal, beter bekend als Bumblefoot, was de gitarist van Guns N’ Roses tussen 2006 en 2014.

Ron Thal heeft de naam ‘Bumblefoot’ opgedaan toen hij zijn vrouw hielp met het oefenen voor haar examen dierenarts. Bumblefoot is de Engelse naam voor een bacteriële infectie bij vogels.

Bumblefoot werd in midden 2006 lid van Guns N’ Roses, ter vervanging van Buckethead (Brian Carroll). Hij maakte live zijn debuut in de Hammerstein Ballroom in New York op 12 mei 2006. Sindsdien is hij op tour geweest in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Oceanië en Japan. Tevens is Bumblefoot te horen op het album ‘Chinese Democracy’. Dit album was in opname fase sinds 1994. Ondanks het feit dat de opnames op 3 april 2007 al klaar waren, is Bumblefoot op iedere track te horen.

RockMuZine feliciteert Ron Thal met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ