Happy birthday Taime Downe

Facebookrssmail

Zanger Taime Downe werd geboren als Gustave Molvik op 29 september 1964 in Seattle, Washington en is een Amerikaanse muzikant die vooral bekend werd als de zanger van de jaren’80 sleaze rock band Faster Pussycat.

Downe groeide in zijn jonge jaren op in Seattle aan de Westkust van de Verenigde Staten. Taime raakte geïnteresseerd in muziek op een zeer jonge leeftijd, en op de middelbare school vormde hij een band genaamd The Bondage Boys. Toen hij Seattle verliet, verkaste hij naar San Diego om uiteindelijk te verhuizen naar Los Angeles.

In 1985 richtte hij de band Faster Pussycat op. Faster Pussycat tekende bij Elektra Records en verkocht meer dan 500.000 exemplaren van de het album ‘Wake Me When It’s Over’. De band toerde met grote namen als Y&T, Ace Frehley, Alice Cooper, Mötley Crüe, KISS en David Lee Roth.

In totaal verschenen er vier albums van van de band. In 1987 ‘Faster Pussycat’, twee jaar later ‘Wake Me When It’s Over’, ‘Whipped!’ in 1992, en het laatste album, ‘The Power and the Glory Hole’ verscheen in 2006.

RockMuZine feliciteert Taime Downe met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ