Happy birthday Matthias Jabs

Facebookrssmail

Matthias Jabs werd geboren op 25 oktober 1955 in Hannover en is een Duitse gitarist en songwriter. Hij is het best bekend als de lead / rhythm gitarist in de hardrock band Scorpions. Hij heeft gespeeld op alle Scorpions studio albums te beginnen met ‘Lovedrive’ (1979) tot ‘Return to Forever’ (2015). Hij heeft een muziekwinkel, MJ Guitars, in München, Duitsland. Voordat hij bij de Scorpions kwam speelde Matthias Jabs voor de bands Lady, Fargo en Deadlock. Matthias Jabs werd ingehuurd door de Scorpions om het vertrek van gitarist Ulrich Roth op te vangen in augustus 1978.

Scorpions werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album ‘Love at First Sting’. Op dit album stond de bekende single ‘Still loving you’. Met het nummer ‘Wind of Change’ haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer ‘Wind of Change’ werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was na Uriah Heep één van de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling ‘The Wall’ van Roger Waters in Berlijn.

RockMuZine feliciteert Matthias Jabs met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ