Happy birthday Jim Root

Facebookrssmail

Jim Root werd geboren als James D. Root in Des Moines, Iowa op 2 oktober 1971 en was de leadgitarist van Stone Sour en is de rhythm gitarist van Slipknot. Bij Slipknot is hij ook bekend als #4. Hij verving in 1999 gitarist Donnie Steele, die om religieuze redenen de band verliet. Hij speelde op het album Slipknot alleen mee met het nummer Despise.

Jim Root begon in de thrash metal band Atomic Opera uit Iowa in de vroege jaren ’90. Na het opbreken Atomic Opera van stapte Jim in de bands DeadFront en Stone Sour alwaar hij in contact kwam met zanger Corey Taylor. Hij werd lid van Slipknot in januari 1999, ter vervanging van hun oorspronkelijke gitarist, Josh Brainard, die tijdens de opnames van de band’s self-titled album verliet, naar verluidt na de opnames te hebben afgerond. Feitelijk heeft Jim Root twee nummers van dit album opgenomen, ‘Purity en ‘Me Inside’ waarvoor hij later de credits kreeg.

Jim Root wordt beschouwd als een van de belangrijkste songwriters van Slipknot.

RockMuZine feliciteert Jim Root met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ