Happy birthday Adrian Kowanek

Facebookrssmail

Adrian Kowanek werd geboren op 4 oktober 1977 in het Poolse Krakau en is ook wel bekend als Covan. Adrian Kowanek is een Poolse muzikant. Hij is de voormalige leadzanger van de death metal bands Atrophia Red Sun en Decapitated. Hij was ook de touring vocalist voor technische death metal band Sceptische.

Op 29 oktober 2007 raakte de tourbus van Decapitated betrokken bij een ongeval met een vrachtwagen met hout in Gomel, op de Russische / Wit-Russische grens. Beide Witold Kieltyka (ook bekend als Vitek) en Adrian Kowanek raakten ernstig gewond. Hoewel het in eerste instantie werd gedacht dat ze werden meegenomen naar Moskou voor behandeling bleken zij te worden behandeld in een plaatselijke ziekenhuis in Novozybkov. Op 2 november 2007 overleed Vitek aan zijn verwondingen ten gevolge van het ongeval. Hij was 23 jaar oud. Covan toont langzame maar geleidelijke tekenen van verbetering. Covan’s familie bracht een korte-update in oktober 2008, zijn conditie verbeterde.

In 2008 verliet Adrian Kowanek Decapitated als gevolg van zijn langzame herstel.

RockMuZine feliciteert Adrian Kowanek met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ