Voyager waardige opener van ProgPower Europe

Facebookrssmail

Aan de Australische band Voyager is het de eer om de alweer 21e editie van ProgPower Europe te openen. Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik niet bekend was met de muziek van deze zeer goede en sympathieke band. Het ProgPower-publiek daarentegen wel. Ik wordt aangenaam verrast door Voyager. De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar en ook de instrumentenbeheersing is dik in orde. Alle elementen wat Prog-Rock tot Prog-Rock maakt worden door Voyager benut.

Ook de podiumpresentatie en het spel-enthousiasme is aandoenlijk. Ik begrijp dat het inmiddels de 3e of 4e keer voor Voyager is dat ze op ProgPower staan en dat is te merken. Ze voelen zich duidelijk thuis. Er worden grapjes gemaakt, er worden worteltjes gegeten, er wordt met worteltjes in de mond gezongen en gespeeld en het publiek geniet duidelijk met volle teugen. Ik zal het later nog een keer vermelden maar grote complimenten voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor geluid, licht en bewegende beelden. Slecht geluid is dodelijk voor dit soort muziek maar hier was het gehele festival geen sprake van. Een betere opener kan ProgPower Europe zich niet wensen. Binnenkort komt Voyager met een nieuw album en ik raad iedereen aan om dit op zijn minst een keer te beluisteren. Voor degenenen die niet kunnen wachten, op YouTube staat al een nieuw nummer ‘Entropy’met als gastzanger Einar Solberg, de zanger van Leprous.

Na deze aangename verrassing is het de beurt aan het Zweedse Diablo Swing Orchestra. Deze 8-koppige band maakt een cocktail van Be-Bop Jazz, opera, Argentijnse dansmuziek en Prog. Het is mij persoonlijk allemaal wat te veel North-Sea Jazz en te weinig ProgPower maar daar denkt het merendeel van de Sjiwa duidelijk anders over. De nummers worden enthousiast ontvangen en het publiek kan het allemaal zeer waarderen. Ook de dame en heren van Diablo Swing Orchestra hebben er deze avond duidelijk zin in en dansen, springen en maken grapjes met de droogkomische humor waar de Zweden om bekend staan. Deze avond van ProgPower Europe is meer dan geslaagd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ