Happy birthday Joey Belladonna

Facebookrssmail

Joey Belladonna werd geboren als Joseph Bellardini op 13 oktober 1960 en is een Amerikaanse thrash metal muzikant, vooral bekend als de zanger van de thrash metal band Anthrax. Hij is ook de zanger en drummer van de coverband Big Chief Way. Belladonna was de zanger van Anthrax 1984-1992 en werd beschouwd als een deel van de klassieke line-up (ook met Dan Spitz, Scott Ian, Frank Bello en Charlie Benante). Belladonna keerde terug naar de band toen de “klassieke” lineup herenigde en toerde in 2005 en 2006.

Zijn stem heeft de hoofdrol op 5 studio albums en een aantal EP’s waarvan in totaal 8 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht. Tijdens Belladonna’s eerste ambtstermijn met Anthrax, werd de band genomineerd voor drie Grammy’s, en hij werd twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot de nummer 1 metal zanger in Metal Forces Magazine. In het begin van 2010, Belladonna officieel weer bij Anthrax op tijd voor de ‘Big Four’ toont op het Sonisphere festival. Naar aanleiding van deze en andere shows, Belladonna terug naar de studio met de band om nieuwe vocals op te nemen voor hun langverwachte album ‘Worship Music’.

RockMuZine feliciteert Joey Belladonna met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ