Black Star Riders overtuigen in Uden

Facebookrssmail

Met het 2 maanden geleden uitgekomen nieuwe album (Another State Of Grace) op zak, trekt de band Black Star Riders momenteel door Europa ter promotie. De Pul in Uden is er in geslaagd om Black Star Riders te boeken voor een exclusief Benelux optreden. Jammer genoeg spelen de 2 support acts, Wayward Sons en Diamond Head, die voor deze tour geboekt waren vanavond niet mee in Uden. Als pleister op de wonde had de band al laten weten dat ze een extra lange set zou gaan spelen !

Als om 20.30 uur de band van Thin Lizzy gitarist Scott Gorham het podium op loopt is de zaal ongeveer voor 75 % gevuld. Of dit dan toch te maken heeft met de afwezigheid van de 2 (ook goede) support acts, blijft natuurlijk de vraag. De band start gelijk het titelnummer ‘Another State Of Grace’ in van hun nieuwe album, gevolgd door het toffe ‘The killer Instinct’ afkomstig van hun tweede album. Het publiek weet wat ze nu kunnen verwachten… (h)eerlijke degelijke hardrock , in de stijl van ,hoe kan het ook anders, het machtige Thin Lizzy. Zanger Ricky Warwick verwelkomd het enthousiaste publiek, waarna snel ‘All Hell Breaks Loose’ van het gelijknamige debuut album ingezet wordt.

Het enthousiasme van de bandleden straalt er van af, en Scott Gorham en tweede gitarist Christian Martucci gaan regelmatig harmonieus langs elkaar staan als er weer een ‘Twin Guitar’ solo ingezet wordt. Prachtig !

De inmiddels 68 jarige Scott Gorham speelt vanavond weer ouderwets goed , zoals hij dit jaren bij Thin Lizzy gedaan heeft. Prachtig om te zien dat hij dit met een toch relatief jonge band klaar krijgt. Frontman Ricky Warwick zweept het publiek regelmatig op, kondigt regelmatig de nieuwe nummers aan. Hij bedankte vooral het publiek dat het nieuwe album inmiddels al gekocht had en hoopte dat diegene die het nog gaan doen, dit op de Old Skool manier zouden doen. ‘Visit your Local Record Store, buy the album, go home, Spin the Record and treat yourself with a fat joint and a good Whiskey, and Enjoy the music’ waren zijn woorden.

Van elk album wordt van alles gespeeld, van het recente album worden zelfs 6 nummers gespeeld. Na 2 uur en 15 minuten wordt het laatste nummer gespeeld. Het lekkere ‘Bound For Glory’ knalt door de zaal. Het publiek geeft nog een keer een groot applaus, en was vanavond getuige van een erg strak en goed spelende hardrockband ! Hopelijk gaan we de Black Star Riders volgend jaar zomer nog een keer live aan het werk zien op de vele festivals !

Set List :

– Another State Of Grace
– The Killer Instinct
– All Hell Breaks Loose
– Testify Or Say Goodbye
– Tonight The Moonlight
– Ticket To Rise
– Hey Judas
– In The Shadow Of War
– Soldierstown
– Why Do You Love Your Guns
– Blindsided
– Bloodshot
– Ain’t The End Of The World
– When The Night Comes In
– Underneath The Afterglow
– Dancing With The Wrong Girl
– Finest Hour
– Kingdom Of Lost
– Bound For Glory

Bandleden :

Scott Gorham (Guitars)
Christian Martucci (Guitars)
Ricky Warwick (Vocals / Guitar)
Robbie Crane (Bass Guitar)
Chad Szeliga ( Drums)

Foto’s (c) Jeroen Schortemijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ