Amon Amarth kwam, zag en overwon in Tivoli

Facebookrssmail

Op deze donderdag 23 maart komt Amon Amarth voor de 4e keer naar Nederland voor een avondje deathmetal in een jaar tijd, eerst hadden ze de Tilburgse Hall of Fame uitverkozen om een van hun vier album releaseparty’s daarna kwamen ze tijdens het festivalseizoen langs om op FortaRock het publiek te vermaken. En afgelopen november speelde deze Zweden nog in de 013, vanavond was het een Scandinavische avond en tevens de eerste avond van hun nieuwe Europese tour.

Klokslag 19.00 uur is het de beurt aan het Finse Omnium Gatherum om het al aanwezige publiek op te warmen met hun melodieuze deathmetal. Met 7 albums en 1 ep hebben deze Finnen, die met zijn zessen het door het excessieve podium van de hoofdact vrij weinig bewegingsruimte hebben, krijgen dit redelijk voor elkaar.

Na deze Finse formatie is het de beurt aan Dark Tranquillity uit het Zweedse Gothenborg die het publiek verder op moeten warmen voor Amon Amarth. Met een uitgebreide catalogus van 11 albums krijgen we een gevarieerde setlist wat de hele 25 jaar Dark Tranquillity beslaat, ‘Atoma’, ‘Terminus (where death is most alive)’ en het voor het eerst gespeelde ‘Clearing Skies’ zorgen voor flink wat geheadbang in de al wat goed gevulde Ronda zaal. De driekwartier worden afgesloten met het nummer ‘Misery’s Crown’. Na Dark Tranquillity wordt het podium in gereedheid gebracht voor de band waar iedereen voor is gekomen.

Omstreeks 21.10 wordt het intro gestart en komen de bandleden van Amon Amarth onder veel gejuich ontvangen door de volledig uitverkochte Ronda-zaal het podium op. Tijdens setopener ‘the Pursuit of Vikings’, wordt duidelijk dat het publiek volledig uit de hand van vocalist Johan Hegg eet. Met 6 nummers van het 10e album ‘Jomsviking’ is de setlist ietwat voorspelbaar, maar daar hebben band en publiek maling aan. Met ‘Death by Fire’, ‘Deceiver of the Gods’, ‘First Kill’, ‘At Dawn’s First Lights’ valt er voor het publiek genoeg te genieten. Op het visuele vlak is er ook nog wat te genieten middels een zwaardgevecht tussen 2 warriors, tijdens het nummer ‘Raise your Horns’ is het weer tijd om massaal met de drinkhoorns te proosten en daarna krijgen we nog de 2 megaknallers als toegift, ‘the Guardians of Asgard’ en ‘the Twilight of the Thunder God’ sluiten deze melodieuze deathmetal avond af en gaat band en publiek tevreden huiswaarts en zien we de Zweedse vikingen van Amon Amarth weer terug op het Into the Grave festival. Amon Amarth kwam, zag en overwon, ook al mag er toch wel wat meer oudere songs in de setlist worden gespeeld ten faveure van de nieuwere nummers.

Foto’s (C) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ