Dynamo metalfest on ice

Facebookrssmail

Na twee stille jaren bij Dynamo Metalfest mag ook Eindhoven weer van start, 2 dagen genieten van keiharde metal. Tijdens dit metalweekend spelen er gigantische bands zoals Cannibal Corps, Kreator, Lamb of God, Jinjer, Candlemass, Exodus en nog vele andere!

Ondanks de warmte heeft iedereen er zin in en drinken we met zijn alle een (heel veel) biertjes onder het genot van gitaren, dubbele bass en schreeuwende metalheads. De locatie is waanzinnig, een ijssportcentrum omgebouwd naar festivalterrein. Een groot grasveld in het midden met een groot podium met daaromheen eetkraampjes, merchandise kraampjes en dranktentjes ook netjes in de schaduw. Dus wie even af wil koelen is hier dan ook te vinden! Het is een festival voor jong en oud en dat is ook de gehele dag te zien! Kleine metalheads mee met headbangende ouders. Iedereen is hier welkom!

Het festivalterrein gaat open om half 11, een rustige zondagmorgen. Het festivalterrein loopt dan ook wat langzamer vol met mensen. En net iets na 11 uur begint dan ook de eerste band “Urne” met spelen. Een goede opwarmer voor veel metalheads die nog aardig brak zijn van de 1e festival dag. Met een kleine pauze en soundcheck ertussen begint de volgende band “Lik” met spelen. Een snoeiharde death metal band die er maar voor 1 ding is en dat is los gaan. Het is dan ook te merken dat het publiek wakker aan het worden is en de crowdsurfers zijn gespot!

Ondertussen ligt de temperatuur rond 23 graden als de Spaanse trash metal band “Angelus Apatrida” gaat spelen. Het stof en zand stijgt in de lucht van de circlepits terwijl anderen op een afstandje kijken in de schaduw. Maar 1 ding is zeker. Iedereen geniet van de sfeer, het festival, de muziek en van elkaar!

Inmiddels is het veld al flink vol met publiek en dit is ook best te begrijpen want het is bijna tijd voor de legendarische band ‘Cannibal Corpse’, 50 minuten lang keihard headbangen. De zanger van de band, ook bekend als “Corpsegrinder” doet dit graag voor en zorgt er dan ook voor dat de sfeer er flink in zit. Hij heeft ook niet voor niets een shirt op met de tekst : Respect the neck!

De dag en daarmee ook het festival vliegt voorbij. We zijn op de helft en inmiddels staan er dan ook nog maar 5 bands op het programma. Jinjer, Lamb of God, Bay Area Intertrashional, Heaven Shall burn en Kreator. Ook is het inmiddels warm.. heel erg warm. Midden in het ijssportcentrum hangt een grote digitale klok met ook de temperatuur te zien. Tegen het eind van de middag laat het scherm 26 graden zien. Met deze temperaturen en nog een paar bands te gaan zit er maar 1 ding op. Een koud biertje en nog even losgaan!

Jinjer zet de tent compleet op zijn kop door hun bekende YouTube sensatie ” Pisces ” vrijwel aan het begin van hun setlist te spelen. Een geweldig nummer met clean vocals die plotseling omslaan in de geweldige screams van Tatiana Shmayluk, een zeer getalenteerde zangeres uit Oekraïne. Erg fijn dat de band alsnog is komen spelen. Eerder dit jaar heeft de band namelijk hun tour moeten cancellen vanwege de oorlog in hun thuisland.

Het is nu de buurt aan Bay Area Intertrashional. De naam zegt het al! Een trashband uit Amerika. Deze band speelt covers van andere metalbands met allemaal verschillende artiesten. Zo zijn de bassist John en zanger Randy van Lamb of God halverwege de show ook te vinden op het podium samen met vele andere artiesten die het weekend aanwezig zijn.

Nog 3 bands te gaan en het is tijd voor Lamb of God. Een band die vrijwel iedereen kent of van gehoord heeft. De setlist van bijna dik een uur zorgt voor headbangen, moshpits en meezingende fans. En deze fans bevinden zich dan tussen de beveiligers, het media personeel en alle bezoekers op het veld. Het is geweldig om te kunnen zien dat metal overal te zien en te vinden is! Lamb of God speelt oude nummers zoals ‘Walk with me in hell’ maar ook nieuwe nummers zoals ‘512’ van een van de laatste albums.

De zon gaat inmiddels onder en er komt een gloed over de lucht boven het ijssportcentrum. Op dit moment is het dan ook de beurt aan Heaven Shall Burn. De duitse metalband laat er geen gras over groeien en begint hun eerste nummer direct met confettibommen die het hele sportcentrum doorvliegen! Vrijwel de gehele show is een spektakel met vlammenwerpers en vuurwerk.

Zoals ze in het Engels ook vaak zeggen: All good things must come to an end. En helaas is het voor deze dag ook bijna het geval. Maar niemand gaat naar huis zonder de grote afsluiter van Kreator, de trashmetal band uit Duitsland. Een band die al een flinke tijd meegaat, opgericht in 1982 but still going strong! De band is niet te stoppen deze avond! Vrijwel direct na de intro is ook hier een hoop vuur te zien met een partij keiharde trashmetal.

De organisatie van Dynamo Metalfest heeft een keihard en geweldig festival neergezet op een perfecte locatie! Het is een festival om terug te komen en om meer van te willen. Bedankt bands, Bedankt fans!

Tot volgend jaar klinkt er uit de speakers!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ