Impericon’s Never Say Die! tour zeer succesvol in Dynamo

Facebookrssmail

De Impericon Never Say Die! tour is altijd een interessante tour voor metalcore liefhebbers, of deze nou al langer in de scene zitten of niet. Met een line-up die tegenwoordig 7 bands telt is er altijd wel een leuke band tussen te vinden. Dit jaar bestaat de line-up uit Crystal Lake, In Hearts Wake, King 810, Polar, ‘Our Hollow, Our Home’, Alpha Wolf en Great American Ghost.

Als Great American Ghost de avond aftrapt is de hoofdzaal van Dynamo goed gevuld. De band speelt een energieke set en weet het aanwezige publiek al goed te bewerken. Ook een uitvallende hoofdmicrofoon wordt door de frontman van de band goed opgepakt. De metallic hardcore van de heren is opzwepend en de energie die de heren zelf uitstralen helpt hier alleen maar bij. Dit is zeker een naam om als liefhebber in de gaten te houden!

Alpha Wolf is de tweede band die vanavond het podium mag betreden. De band draagt net zo veel energie als Great American Ghost met zich mee, en misschien nog wel een beetje meer. Ook het publiek komt tijdens deze set echt los, wat niet onlogisch is met de flinke pot hardcore die deze heren spelen.

Hoewel aangekondigd was dat Polar als derde zou spelen vanavond, zij het toch de heren van ‘Our Hollow, Our Home’ die het stokje van Alpha Wolf over mogen nemen. De clean vocals lijken niet helemaal goed te zijn meegenomen in de geluidsmix. Gelukkig staat dit de energieke set, waarin regelmatig interactie wordt gezocht met het publiek, niet in de weg.

Voordat Polar dan toch het podium op komt, wordt er kort de tijd genomen om te vertellen waar de Impericon Never Say Die! tour nou eigenlijk voor staat. Een lid van de Hope for the Day foundation houdt een korte speech over mentale gezondheid, die veel aangrijping lijkt te hebben onder het publiek.

Polar lijkt een graag geziene band op deze tour. In 2016 en 2018 stond de band ook al op de line-up. Dit blijkt echter niet zonder reden, aangezien de band een energieke set speelt en een redelijk aantal mensen de refreinen mee staan te zingen. Ook komt er vanuit Polar zelf een korte speech over mentale gezondheid. Een leuke band, maar na 3 keer spelen van de afgelopen 4 keer dat deze tour plaatsvond is het misschien tijd voor Never Say Die! om volgend jaar weer even elders te gaan kijken.

King 810 is een enigszins aparte verschijning op deze tour. De op rap gedragen nu metalcore klinkt wat lomper dan voorgaande bands, wat echter absoluut niet verkeerd is. De set is zeer theatricaal, waarbij de drummer en gitarist (die geen vaste leden zijn) koningsmaskers dragen, terwijl frontman David Gunn een soort metal poëzie lijkt te schrijven, waarbij hij ook nog eens heel theatricaal over het podium beweegt. 

In Hearts Wake is in principe al een redelijk gevestigde naam binnen de scene en dit is goed te merken onder het publiek, wat een groot deel van de teksten lijkt te kennen. De band speelt een lekkere set en loopt overal redelijk soepel doorheen. Het publiek gaat lekker los en ook een feature van Crystal Lake’s vocalist Ryo Kinoshita mag op een avond als deze niet ontbreken. Helaas is de set maar 40 minuten, maar aan de positieve kant betekent dit dat men nog energie over heeft voor Crystal Lake.

Als er iets is waar veel Japanse bands goed in zijn, is het een ijzersterke liveshow neer zetten. Ook Crystal Lake is hier duidelijk geen uitzondering op; de band is gigantisch energiek op het podium, blijft het publiek aanmaken om te springen en moshen en speelt ronduit hard. De band opent direct met Aeon en als je verwacht had dat frontman Ryo de lage grunts uit de breakdown niet zou halen, dan zat je er mooi naast.

Gedurende deze show is het publiek in de zaal een kolkende mensenmassa, aangedreven door de gigantisch berg aan energie die de band vanaf het podium uitstraalt. Crystal Lake bewijst zichzelf hiermee als waardige afsluiter van de Impericon Never Say Die! tour. 

Foto’s (c) Esmee Meijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ