Pretty Maids- Undress Your Madness

Facebookrssmail
Pretty Maids- Undress Your Madness

‘Undress Your Madness’ is inmiddels al het 15e album van deze in 1981 opgerichte Deense band. Constante factoren in Pretty Maids zijn zanger Ronnie Atkins en gitarist Ken Hammer. Zij zijn ook de componisten van alle nummers. Het duo weet exact hoe een goed (Hard)Rock nummer moet klinken en ook op ‘Undress Your Madness’ klinkt het weer allemaal even lekker. Ronnie Atkins is 1 van de betere zangers in het genre en het gitaarwerk van Ken Hammer is uiterst effectief, voeg daarbij de toetsenpartijen van Chris Laney die de nummers nog extra inkleurt en de prima productie van Jacob Hansen (Volbeat) en we hebben weer een goed en degelijk Pretty Maids album er bij.

‘Undress Your Madness’ bevat voor ieder wat wils, (Power)Ballads in de vorm van ‘Will You Still Kiss Me (If I See You In Heaven)’ en ‘Strength Of A Rose’. Heavy Metal knallers zoals het titelnummer (mijn persoonlijke favoriet van het album) en ‘If You Want Peace (Prepare For War)’ en de rest van het album bevat goede melodieuze (Hard)Rock nummers. Punt van kritiek is dat de goede nummers niet blaken van originaliteit. Ze hadden net zo goed op de 3 voorgaande albums kunnen staan. Daar staat tegenover dat je wel precies weet wat je krijgt van Pretty Maids en dat is kwaliteit.

Laatste nieuws is dat er bij zanger Ronnie Atkins longkanker is geconstateerd. Derhalve zijn alle dit jaar geplande shows afgelast. Ik wens Ronnie Atkins derhalve namens RockMuzine veel sterkte toe in zijn strijd tegen deze vreselijke ziekte. (80/100) (Frontiers Music) 

Tracklist

1 Intro (0:34)
2 Serpentine (4:17)
3 Firesoul Fly (4:17)
4 Undress Your Madness (4:20)
5 Will You Still Kiss Me (If I See You In Heaven) (3:59)
6 Runaway World (4:27)
7 If You Want Peace (Prepare For War) (4:16)
8 Slavedriver (4:49)
9 Shadowlands (3:54)
10 Black Thunder (3:46)
11 Strength Of A Rose (4:40)

Line Up

Ronnie Atkins – Vocals
Ken Hammer – Guitars
Rene Shades – Bass
Allan Sörensen – Drums
Chris Laney – Keyboards 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ