Memoriam – Requiem for Mankind

Facebookrssmail
Memoriam - Requiem for Mankind

Maar één jaar hebben we moeten wachten op Requiem for Mankind, het derde studioalbum van Memoriam.  De heren van Memoriam produceerden de afgelopen drie jaren elk jaar een nieuw album en dat is best ongewoon voor dit genre. Daar waar hun eerste album vooral gericht was op het vertolken van hun verdriet en het helen na de verliezen die zij te verwerken kregen was het tweede album vooral hard en agressief. Het is precies die toon waar deze oudgedienden op voortborduren, zo mogelijk nog wat scherper en harder.  Dit uit zich ook in de uitgesproken strijdlustige lyrics en songtitels.

Voor diegenen die Memoriam niet kennen: de vier heren komen uit het Verenigd Koninkrijk en maken ouderwets lekkere deathmetal. Memoriam is eigenlijk een superband met (oud)leden van Bolt Thrower en Benediction, beide bands werden in de jaren 80 opgericht; in Memoriam is dus heel wat ervaring bijeengekomen om samen muziek te maken en dat is te horen. De heren weten hoe een nummer in elkaar moet zitten om prettig in het gehoor te liggen (hoe vreemd dat wellicht ook klinkt voor deathmetal) en volgens die formule zeer verschillende tracks te maken.

Als basis wordt het snoeiharde gitaarwerk van Scott Fairfax gebruikt. Daar overeen komt een uitgebreide (en ingewikkelde) drumpartij van Andrew Whale, waarna Karl Willets met zijn opvallend goede vocalen er nog een schepje bovenop doet. De enige die iets minder op de voorgrond treedt is bassist Frank Healy, maar op de achtergrond is hij zeker hoorbaar en onmisbaar voor zowel de harde, snelle tracks als de wat langzamere, duistere nummers. De diversiteit van de nummers is een uitgesproken pluspunt van dit album.

Het album is een verzameling tracks waarin de bandleden laten horen dat ze zeer ervaren muzikanten zijn die met hun instrumenten en stem heel veel kunnen. Het is een degelijk album dat misschien niet altijd enorm gepassioneerd klinkt, maar wel heel prettig is om naar te luisteren. Het is ook een album dat live waarschijnlijk van het podium af gaat knallen. Luister en oordeel zelf, mijn oordeel is positief! (80/100) ( Nuclear Blast)

Requiem for Mankind:

1. Shell Shock
2. Undefeated
3. Never The Victim
4. Austerity Kills
5. In The Midst Of Desolation
6. Refuse To Be Led
7. The Veteran
8. Requiem For Mankind
9. Fixed Bayonets
10. Interment

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ