Happy birthday Jim Matheos

Facebookrssmail

Jim Matheos werd geboren op 22 november 1962 in Westfield, Massachusetts, Verenigde Staten en is een Amerikaanse gitarist en de primaire songwriter voor de progressieve metal band Fates Warning, waarin hij de enige consequente lid is sinds het begin van de band. Matheos speelt ook in OSI naast Kevin Moore ( Chroma Key , ex- Dream Theater ), en is te horen op verschillende albums en deed optredens met veel verschillende bands en artiesten. Jim Matheos heeft ook twee solo-instrumentale albums op Metal Blade Records.

Fates Warning is een progmetal band, opgericht in 1983 door John Arch, Jim Matheos, Victor Arduini, Joe DiBiase, en Steve Zimmerman in Connecticut, Verenigde Staten. De band heeft een directe bijdrage geleverd aan het ontstaan en de ontwikkeling van het Progressieve metal genre. Andere bekende vertegenwoordigers van de progmetal zijn Queensrÿche en Dream Theater. Het vroegere werk van de band is volgens velen zeer belangrijk voor het genre progressieve metal geweest, terwijl in de periode erna de band met name groeide in songwriting en vakmanschap. Het latere werk vanaf 1997 heeft een meer ontwikkelde stijl: heavy-progressief.

In 2003 startte Jim Matheos de samenwerking met originele Fates Warning zanger John Arch en datzelfde jaar verscheen ‘A Twist of Fate, de eerste professionele opname van John Arch sinds het verlaten van Fates Warning in 1987. De twee werkte later samen als Arch / Matheos en in 2011 verscheen ‘Sympathetic Resonance’.

RockMuZine feliciteert Jim Matheos met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ