Grey Attack – Grains of Sand

Facebookrssmail

Met een zanger die wel wat weg heeft van Don Dokken in zijn betere tijd en die ook muzikaal uit hetzelfde melodieuze classic rock vaatje tapt, hebben we wel een beeld wat deze Duitsers ons voorschotelen. Deze viermans-formatie uit Aken heeft er zowaar al een album opzitten: haar debuut ‘Grey Attack’ verscheen in mei 2015. Na 4 jaar is dan opvolger ‘Grains Of Sand’ klaar. Overigens is de plaat bij de oosterburen al in april vorig jaar verschenen. De échte fans hebben hem dus al grijs kunnen draaien. 

De stevige ietwat doorsnee rock klinkt in ieder geval als het spreekwoordelijke Duitse uurwerk: strak, goed geproduceerd, degelijk en heavy wanneer het heavy moet zijn. Het titelnummer en single ‘Grains Of Sand’ is lekker: midtempo met een gedreven refrein. Niks nieuws onder de zon, maar niet iedere band hoeft het wiel opnieuw uit vinden tenslotte. Opvolger ‘Leave Me Alone’ is net wat swingender, maar verder vergelijkbaar met zijn voorganger. Met ‘Another Love Has Gone’  horen we wat meer afwisseling. En weer valt de Dokken sound op, met name de accentloos zingende Gray Charlez voedt deze vergelijking. Goed nummer trouwens, met een lekker gruizige gitaarsound. ‘Free’ is een stukje commerciëler klinkend, vooral dat terugkerende gitaarloopje werk goed. Goeie solo ook! Met ‘Since I’ve Been Gone’ horen we de eerste Schlager oftewel ballad en helaas kan de zanger zijn Duitse accent deze keer niet helemaal verbloemen. Maar het refrein is lekker meeslepend, met ondersteuning van strijkers uit het doosje.

‘Don’t Need Nobody’ is een prima uptempo, swingende én catchy rocker. De overige nummers voegen aan het Grey Attack-geluid verder weinig toe. ‘Again’ is wat trager dan voorgaand werk, maar wordt nooit spannend. ‘I Was Blind’ en ‘Wonderful Times’ zijn volgens het deutsche Gründlichkeit principe gepende nummers, maar geen hoogvliegers. Afsluiter ‘Give You Up’ is een rustig, langzaam opbouwende, maar mooie song. Helaas niet geheel toonvast gezongen; ook wat dit betreft is de vergelijking met Don Dokken treffend. 

Deze Duitse rockers brengen met ‘Grains Of Sand’ een zeer degelijke melodieuze hard rockplaat op de markt, maar ik vrees dat deze onvoldoende boven de middelmaat uitsteekt om door meer dan een beperkte groep volgers opgepikt te worden. Geen echte uitschieters, maar ook nauwelijks missers, dus ik noteer een dikke voldoende. Liefhebbers van classic rock moeten hem maar eens streamen alvorens al dan niet tot aanschaf over te gaan. (72/100) (Eigen beheer)

TRACKLIST

1. Grains of Sand (5:04)
2. Leave Me Alone (3:52)
3. Another Love Has Gone (4:35)
4. Free (5:04)
5. Since I Ve Been Gone (5:24)
6. Don’t Need Nobody (3:23)
7. Again (5:05)
8. I Was Blind (4:25)
9. Wonderful Times (5:24)
10. Give You Up (5:22)

Line-up

Gray Charlez – zang en sologitaar
Wulff Maahn – sologitaar
Frank Le Gov – basgitaar
J.F.K. – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ