Oddland – Origin

Facebookrssmail

coverVier jaar hebben we moeten wachten op ‘Origin’, het tweede studioalbum van Oddland. Met dit album gaan ze niet terug naar waar ze origineel vandaan komen, de rock en grunge, maar ze verstevigen hun basis binnen de metal, hun eigen ‘Origin’.

Voor diegenen die Oddland niet kennen: de heren komen uit Turku in Finland en maken progressieve metal. Vier jaar wachten is lang, maar de band heeft wel een progressief hoogstandje afgeleverd. In september ligt ‘Origin’ in de winkels en kan iedereen gaan genieten van dit Finse muzikale geweld.

Wat als eerste opvalt zijn de technisch sterke vocalen van Sakari Ojanen. Hij zingt niet alleen zeer duidelijk maar hij lijkt zijn ziel erin te leggen. De diversiteit van de nummers is ook een krachtig pluspunt van dit album. Als een preview ooit al een indicatie van de stijl van een volledig album zou geven, dan geldt dat in ieder geval niet voor ‘Hidden’. Het is het meest toegankelijke nummer van het album en misschien juist daarom wel gekozen als teaser.

Maar laat dat je er niet van weerhouden naar ‘Origin’ te gaan luisteren. Het album is een verzameling krachtige nummers waarin de bandleden laten horen dat ze begenadigde muzikanten zijn die een breed spectrum van de progressieve metal beheersen. Het album bevat melodische gedeelten, agressieve overgangen en ronduit virtuoze stukken. Soms zelfs binnen één nummer.

Oddland bestaat inmiddels al meer dan tien jaar, maar Ojanen en de zijnen zijn pas sinds 2008 serieus met de band bezig. In 2010 wonnen ze Suomi Metal Star wedstrijd en daaruit vloeide een contract voor een album voort. In 2012 was ‘Treachery of the Senses’ een feit dat nu dus wordt opgevolgd door ‘Origin’. Veel plezier met luisteren!

( 7,5/10, Sensory Records)

1. Esotericism
2. Thanatos
3. Penumbra
4. Untrue
5. Hidden
6. Skylines
7. Unknown
8. Faraway
9. Will

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ