Jinjer bevestigt status veelbelovende band in een kolkende Dynamo

Facebookrssmail
Jinjer

Het is aan de Oekraïense band Space Of Variations de eer om deze avond te openen. Het publiek is nog niet massaal aanwezig als het 4-tal om kwart over 7 aftrapt. Space Of Variations speelt vrij eenvoudige Metal Core/Groove Metal met af en toe wat samples om het wat interessanter te maken. De zang wordt gedeeld door zanger Flo die de ‘screams’ voor zijn rekening neemt en gitarist Alex voor de ‘cleane’ zang. Wanneer gitarist Alex zingt heeft het wel wat weg van een matige Linkin Park.

Space Of Variations heeft te kampen met een slecht geluid en wat technische problemen in het begin van de set. Aan het enthousiasme ligt het verder niet. De bandleden geven zich voor de volle 100% en na een klein half uurtje wordt de band bedankt voor bewezen diensten en is het de beurt aan de Finse band Khroma.

Ook Khroma speelt Elektro Metal maar doet dat aanzienlijk beter dan hun voorgangers. Goed gespeelt en af en toe gooit de drummer er wat Trip Hop Beats doorheen wat de nummers nog spannender maakt. Ook bij Khroma is de uitverkochte Dynamo nog maar matig gevuld en ook bij Khroma is het geluid niet om over naar huis te schrijven. Desondanks een goede opwarmer voor de 2 navolgende bands waar de inmiddels volgestroomde Dynamo voor is gekomen, namelijk The Agonist en Jinjer.

Feitelijk hebben we deze avond te maken met een dubbele headliner. Het uit Canada afkomstige The Agonist met als troefkaarten zangeres Vicky Psarakis en gitarist Pascal Jobin die met zijn vingervlugge gitaarspel de onderscheidende factor is ten opzichte van andere bands uit het genre. The Agonist zet een goed optreden neer met als hoogtepunt ‘In Vertigo’. Helaas hebben The Agonist en later op de avond ook Jinjer te kampen met een matig geluid. Gelukkig is het gitaarspel van Pascal Jobin wel goed te horen.

Het publiek is dolenthousiast en er hoeft niet gevraagd te worden om een Circle/Mosh pit, die is er het gehele optreden lang. Zeer goed optreden wat helaas wat verpest wordt door het matige geluid en de overbodige drumsolo.

Voor Jinjer gaan dingen in een sneltreinvaart, van een redelijk onbekende band tot ‘Next Big Thing’. In 2016 komt hun carrière in een stroomversnelling met het album ‘King Of Everything’. De video van single ‘Pisces’ heeft binnen een mum van tijd meer dan een miljoen views en ‘I Speak Astronomy’ wint een award voor beste muziekvideo. Deze nummers worden natuurlijk ook deze avond gespeeld. Ook het nieuwe album ‘Macro’ komt uitgebreid aan bod met ‘Pit Of Consciousness’, ‘Retrospection’ en het magistrale ‘On The Top’ wat luidkeels wordt meegezongen door het publiek.

Ander hoogtepunt is ‘Perennial’ waarin Jinjer nogmaals bewijst wat ze muzikaal in huis heeft. De mix van Death Metal, Progressieve Rock en Groove Metal wordt gretig ontvangen door de uitzinnige Dynamo.

Wederom jammer van het matige geluid waar vooral zangeres Tatiana Shmailyuk onder te lijden heeft. Na toegift ‘Pisces’ kan het Dynamo publiek moe en tevreden naar huis met als wetenschap dat dit waarschijnlijk één van de laatste keren is dat ze Jinjer in een relatief kleine zaal hebben kunnen zien. Jinjer is klaar om in 2020 de wereld te veroveren, te beginnen met Dynamo Metalfest. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ