Toto laat een uitverkocht 013 genieten van hun rijke muzikale oeuvre

Facebookrssmail
TOTO

Klokslag 20:00 begint het 7-tal van Toto met het inzetten van ‘Orphan’, een verrassende opener, die staat op het uit 2015 stammende album ‘Toto XlV’. Meteen daaropvolgend krijgen we meteen een van de vele ‘hits’, namelijk ‘Hold The Line’ van het debuutalbum ‘Toto’. Toto is back ,Toto is in Tilburg, als opening van hun Europese tournee.

TOTO

Toto anno 2022 toont een heel ander gezicht dan enkele jaren geleden. Van de originele line-up is alleen zanger/gitarist Steve Lukather nog van de partij, samen met zanger Joseph Williams die ook al eerder Toto-lid was (van 1986-1989 en er nu weer bij sinds 2010). De rest van de band wordt gevormd door bassist John Pierce (Huey Lewis & The News), drummer Robert Seawright (Snarky Puppy, Justin Timberlake, Snoop Dogg), Steve Maggiora op toetsen en zang en volgens Steve Lukather vooral bekend van diverse pornofilms, “jonkie” Dominique Taplin(ex-Prince) op toetsen en zang en verantwoordelijk voor de ietwat meer gepolijste arrangementen waarin het merendeel van de Toto-nummers vanavond gespeeld wordt. Last but not least hebben we alleskunner Warren Hamm (Ringo Starr) die alle blaasinstrumenten, percussie en ook zang voor zijn rekening neemt.

TOTO

Na ‘Hold The Line’ komen de usual suspects ‘Stop Loving You’ en ‘l’ll Be Over You’ voorbij. Na deze hits krijgen we een keyboard-intermezzo van Dominique Taplin. Dit had voor mij niet gehoeven. Het is (te)lang en nogal saai. Gelukkig maakt Toto dit kleine foutje meteen weer goed door ‘White Sister’ in te zetten. Een progressief rocknummer wat op Hydra’ staat. Na deze aangename verrassing krijgen we een jazzy versie van ‘Georgy Porgy’ ook afkomstig van het debuutalbum ‘Toto’. Mooi, maar ik als rocker zijnde had toch liever gehad dat Toto wat dichter bij de originele versie was gebleven. Na vervolgens weer een hit te hebben gespeeld ‘Pamela’ van het album ‘The Seventh One’, wordt het relatief onbekende nummer ‘Kingdom Of Desire’ van het gelijknamige album gespeeld. In dit nummer krijgt Steve Lukather alle tijd en ruimte om zich uit leven op zijn gitaar.

TOTO

Hierna krijgen we een enigszins onorthodoxe drumsolo met James Brown (samples) in een hoofdrol. Het 7-tal grijpt voor de derde keer terug naar het debuutalbum met het spelen van het fantastische ‘You Are The Flower’. Vervolgens krijgen we wat onbekendere nummers van de hitalbums ‘IV’ en ‘The Seventh One’, respectievelijk ‘Waiting For Your Love’ en ‘Home Of The Brave’. Op de Beatles-cover ‘With A Little Help From My Friends’ laat Toto horen wat een voorrecht het is om 5 hele goede zangers in een band te hebben. Genieten geblazen!

TOTO

De avond wordt afgesloten met de klassiekers ‘Rosanna’ en ‘Africa’ beide afkomstig van het succes-album ‘Toto lV’. Hierna gaan de zaallichten aan en kunnen de  massaal gekomen bezoekers tevreden huiswaarts keren of nog nagenieten op een terrasje van dit muzikale feest waar Toto ons op heeft getrakteerd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ