Pyramids On Mars – Edge Of The Black

Facebookrssmail

Pyramids On Mars is een 1 mans project van de Canadese gitarist Kevin Estrella. Pyramids On Mars speelt instrumentale Rock met invloeden van vooral Joe Satriani en klassieke componisten als Bach en Vivaldi. Ook Pink Floyd, Malmsteen en een vleugje Progressieve Rock zitten in de nummers verwerkt.’Edge Of The Black’ is het 3e album van Pyramids On Mars. Eerder bracht hij ‘Pyramids On Mars’ (2013) en ‘Echo Cosmic’ (2015) uit. Live wordt hij bijgestaan door bassist Craig Estrella.

Opener ‘Blood Moon’ opent sterk en is meteen het beste nummer van het album met veel Iron Maiden invloeden en gitaarsolo’s in de stijl van Yngwie Malmsteen en Tony MacAlpine. ‘Nacht Waffen’ heeft zware riffs waar in Joe Satriani stijl doorheen gesoleerd wordt. ‘Song Of Light’ en ‘Arcturian Rain’ hadden zo op ‘Surfing With The Alien’ van grote voorbeeld Joe Satriani kunnen staan.

Ook ‘F-22 Raptor’ is een Satriani- nummer, nu met Malmsteen gitaarsolo’s. ‘The Ambassador’ ademt de sfeer van Steve Vai, vooral qua gitaargeluid en het solowerk. ‘Mercury Magnetar’ is wat langzamer en doet denken aan Pink Floyd. ‘Time To Believe’ is het enige nummer waaraan ook andere mensen hebben meegeschreven en bevat zowel klassieke en progressieve elementen.

Het album gaat daarna een beetje uit als een nachtkaars want ‘Arioso Lullaby’, wat een compositie van Bach is met aangepaste arrangementen van Kevin Estrella, en ‘Whale Song’ dat niet meer is dan wat windgeluiden met David Gilmour-achtig gitaargepiel zijn saai en doen afbreuk aan de rest van het album. Minpunten van het album: het ontbreken van een echte drummer en de matige productie.

Conclusie: een niet onaardig instrumentaal Rock-album wat vooral in de smaak zal vallen bij fans van Joe Satriani. (73/100) (Eigen productie) 

Track List

1 Blood Moon (5:42)
2 Nacht Waffen (6:56)
3 Song Of Light (5:44)
4 F-22 Raptor (5:53)
5 The Ambassador (4:57)
6 Mercury Magnetar (4:58)
7 Arcturian Rain (4:38)
8 Time To Believe (4:40)
9 Arioso Lullaby (4:39)
10 Whale Song (4:28)

Line Up

Kevin Estrella all Guitars, Bass, Synthesizers en Drum Programming

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ