Skillet is Victorious in 013

Facebookrssmail

Lang geleden, in het pittoreske Brabant, speelde Skillet zijn eerste Nederlandse clubshow. Mogen we 2014 inmiddels al lang geleden noemen? Is Brabant wel echt zo pittoresk? Op deze vragen kan ik geen antwoord geven, maar wat ik wel kan doen, is je een verslag geven over vijf jaar later, wanneer Skillet op 12 december terugkeert naar 013.

Geen concert is compleet zonder voorprogramma – uitzonderingen daargelaten – en Devour the Day staat de taak om deze avond te openen. De show begint met een kort gesproken stukje, waarna de heren opkomen en meteen hard knallen. Wat meteen opvalt is dat de drummer ontzettend enthousiast is en vol overtuiging zijn drumstel in elkaar slaat, waarbij hij ook regelmatig gaat staan om nog net dat beetje extra te kunnen geven. De rest van de band is ook lekker actief en staat geen moment stil. Dezelfde energie wordt ook van het publiek verwacht en niemand stelt teleur. Met een cover van Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit’ is de show compleet en mag Devour the Day wat mij betreft vaker terugkomen!

De zaal loopt steeds voller, het geroezemoes wordt steeds luider, tot het licht uitgaat en het geschreeuw begint. Skillet gaat meteen hard met ‘Feel Invincible’ en houdt dit tempo vast voor de eerste paar nummers. Binnen tien minuten staat frontman John Cooper al met kleine flesjes in zijn hand rook de zaal in te spuiten en hebben de spotlights drumster Jen Ledger gevonden als ze delen van de vocalen op haar neemt. Terwijl deze twee de show flink stelen staan de twee gitaristen ook niet stil en nemen ze allebei een belangrijke rol op het podium in: Korey Cooper is vol passie alles aan het geven, terwijl Seth Morrison heerlijke gitaarsolo’s voor zijn rekening neemt.

Alhoewel de muziek lekker klinkt, het publiek er duidelijk van geniet en de band alles geeft, is een show nooit compleet zonder die toevoegingen die je op de CD niet kunt krijgen. Deze komen onder andere in de vorm van mooie anekdotes van John Cooper, die het onder andere heeft over hoe klein hij zich voelt tussen de lange Nederlanders. Ook wordt het nummer ‘Victorious’ opgedragen aan oud-Linkin Park frontman Chester Bennington, waarbij Cooper praat over de invloed van Bennington in zijn leven en mentale gezondheid in het algemeen. Bij verschillende nummers is ook een celliste op het podium, wat altijd leuk is. Halverwege de set heeft Jen Ledger nog een drumsolo en bij het nummer ‘Hero’ neemt iemand anders de drumstokken van haar over, zodat ze naast Cooper mee kan zingen en kan laten zien dat ze veel meer in haar mars heeft.

Skillet brengt een afwisselende show met zich mee, waarbij je je geen moment hoeft te vervelen. Het is mooi om te zien dat ieder lid iets toevoegt op het podium en hoe het publiek op alles reageert. De band staat garant voor een knallende show en dit was zeker geen uitzondering!

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ