Doro brengt een lekkere heavy metal show in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Op donderdag 24 november stond de Duitse “heavy metal queen” Doro Pesch op het podium in Leiden. Doro is met haar band op tour ter promotie van de single / EP ‘Love’s Gone To Hell’, de enige Nederlandse show was in Gebr. de Nobel. Als support mocht Spitfire uit Noorwegen opdraven.

Het Noorse Spitfire mag het spits afbijten. De band is opgericht in 2005 en onlangs kwam de derde studioplaat ‘Fuel To Burn’ uit. Voor deze avond heeft Spitfire duidelijk te weinig brandstof getankt. De mannen spelen een vlakke rock show zonder ook maar ergens in te overtuigen en er is dan ook absoluut geen klik met het publiek. Ook de band zelf heeft moeite met deze eerste show van de tour en kan maar lastig omgaan met de lauwe reacties uit het publiek. De kritieken van het publiek waren niet mals na afloop, slechts een enkeling vond het een leuke band maar vond de band wel een “mismatch” met het hoofdprogramma.

De inmiddels 52 jarige Doro Pesch is al ruim dertig jaar actief in de muziek wereld. Eerst met de band Snakebite, in 1983 verliet ze die band om verder te gaan met Warlock. De debuutplaat ‘Burning the Witches’ verscheen in 1984 en was een flink succes, niet in de laatste plaats door de inbreng van Doro daar in die tijd maar weinig dames in de metal wereld actief waren. Na vele personele wijzigingen binnen Warlock bleef Doro Pesch als enige originele lid over. Na een wijziging van platenmaatschappij werd het vijfde album onder de naam Doro uitgebracht dit omdat de oude maatschappij de rechten op de oude naam, Warlock, had. Met Doro heeft de metal diva een flink repertoire uitgebracht, voldoende voor een avond vullend programma.

Wat onmiddellijk opvalt is het ongekende enthousiasme van Fräulein Pesch, vanaf het eerste nummer ‘I Rule the Ruins’ is ze bezig met het publiek. Met het opzwepende “Hey, hey, hey” tot één op één conversaties met metalheads voor aan het podium weet Doro het publiek moeiteloos aan zich te binden. Recent materiaal als het nummer ‘Raise Your Fist’ wordt afgewisseld met nummers uit de Warlock tijd. Nummers als ‘Burning The Witches’ en ‘Metal Racer’ van de debuutplaat en het latere Warlock werk als ‘Fight For Rock’ en ‘Fur Immer’.

Natuurlijk is er meer werk te horen uit het tijdperk Doro en is er een gastoptreden van de Nederlandse grunter George Oosthoek in het nummer ‘East Meets West’. Terwijl alle aandacht uit gaat naar Doro staan er naast de blondine nog wat andere rasmuzikanten op het podium. Twee Amerikanen op bas en drums, een Italiaanse gitarist in Luca Princiotta en Nederlandse inbreng in de vorm van gitarist Bas Maas (ex-After Forever).

Natuurlijk worden er traditioneel ballads gespeeld zoals de medley van ‘Fall For Me Again / Without You’ en volgt na de kraker ‘Earthshaker’ een drumsolo van Johnny Dee. Natuurlijk wordt de nieuwe single ‘Love’s Gone To Hell’ gespeeld voordat Doro afsluit met ‘Revenge’ en de meezinger ‘All We Are’ met wederom de fijne grunts van George. Doro zet een lekkere heavy metal show neer met alle noodzakelijke ingrediënten.

Foto’s (C) Armelle van Helden

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ