Thrashfire – Into the Armageddon

Facebookrssmail
Thrashfire – Into the Armageddon

Uit alle windhoeken ter wereld komen metalbands, in niet-westerse en niet-Amerikaanse landen heb je dan veelal te maken met beduidend meer underground dan in onze contreien. Dit is ook het geval in Turkije, waar toch best aardig wat metalbands blijken te bestaan. Veel van die bands zitten in het flink zware segment. Zo ook Thrashfire, een band welke uit de hoofdstad Ankara komt.

Bij bestudering van de bio en wat rondsnuffelen blijkt, dat de band al sinds 2006 bestaat. In de jaren van hun bestaan zijn er al flink wat bezettingswisselingen geweest, alleen gitarist Burak Tavus is nog over van de originele bezetting. Misschien door die vele wisselingen in bezetting is de productie in al die jaren ook niet erg veel geweest, 2 EP’s in 2010 en 2015 en een full-album in 201 en nu 8 jaar later dan eindelijk hun 2e full-album, ‘Into the Armageddon’.

Het flink zware segment bij Thrashfire wil zeggen speed/thrashmetal, welke door het geluid en de uitvoering ook wel tegen de blackened thrash aanschuurt en heeft wel wat weg van Destruction. Het tempo ligt op het album erg, zeg maar moordend hoog, in een kleine 3 kwartier worden de 10 nummers doorheen gejaagd. Ter afwisseling wordt in elk nummer wel even gas terug genomen. Het is moeilijk om uitschieters te noemen, op een gegeven moment bekruipt je het gevoel dat door het enorme tempo de nummers inwisselbaar lijken te worden, mede omdat er weinig variatie in de schreeuwerige zang, al is dat met deze stijl ook niet gemakkelijk. Uitzondering qua tempo is High heel in the hell wat een lekker groovy uptempo nummer is. Van de ultrasnelle nummers is ‘Through the crimson darkness’ het meest aansprekende nummer mede door het swingende refrein.

Thrashfire heeft een leuk album uitgebracht, met wat meer variatie in de nummers, wellicht ook de zang en een wat betere productie van de snare kan een volgend album zeker hogere ogen gooien. (75/100) (Xtreem musicUnspeakable Axe  )

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ