CD van de Week: Hatred Inherit – Hatred Inherit

Facebookrssmail

Erg veel valt er niet te vertellen over deze Duitse Death Metal band. Opgericht in 2012 en sinds een jaar spelend in de huidige bezetting. Deze EP is hun eerste werkstuk wat in eigen beheer wordt uitgebracht. Op basis van het muzikaal gebodene op deze schijf mag het geen probleem worden om binnenkort een contract te tekenen bij een platenmaatschappij.

Hatred Inherit schotelt ons een ruim half uur lang brute Blackened Death Metal voor en doet dit niet onverdienstelijk. Het gitaarwerk is lekker lomp, furieuze Black Metal gitaarriffs worden afgewisseld met zware tegen Doom aanleunende gitaarpartijen. Blastbeats worden moeiteloos afgewisseld met mid-tempo stukken om dan weer te vervolgen met Old Skool Death Metal.

De muzikanten van Hatred Inherit beheersen hun instrumenten en ook de grunt van Mark Ackermann klinkt niet verkeerd. Verwacht geen technische hoogstandjes, oneven maatsoorten of onnavolgbare muzikale wendingen. Hatred Inherit speelt compromisloze ‘in your face’ Death Metal en doet dat zeer bekwaam.

Uitschieters staan er niet op dit album. Ieder nummer zit goed in elkaar en voldoet aan alle eisen waar een goed Death Metal nummer aan moet voldoen. Ook de productie is (zeker voor een self release) dik in orde. Mensen die houden van bands als Behemoth, Immolation, Decapitated, Morbid Angel en (oude)Death moeten dit schijfje zeker een kans geven. (88/100) (Eigen productie)

Track list

1 Heads Explode (4:38)
2 Bury Your Past (5:28)
3 Isolate (5:43)
4 Gasoline (3:51)
5 No Heaven (4:22)
6 Obituary (3:42)
7 Pathetic Beguiler (5:02)

Line Up

Kai Bracht – Drums
Mark Ackermann – Vocals
Marc Neumann – Guitars
Stipe Simlesa – Guitars
Nils Stadtmann – Bass 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ