Serious Black – Suite 226

Facebookrssmail

Het internationale gezelschap van Serious Black knalt er weer een nieuwe plaat uit. Alweer hun vijfde plaat, nu met de titel ‘Suite 226’. Op deze hebben we wel het langst moeten wachten. Net iets meer dan twee jaar na het akoestische ‘First Light’.

Serious Black heeft leden uit zowel Europa als de VS. De in 2014 opgerichte groep begon niet geheel zonder ervaring aan het avontuur. Alle leden hebben in andere bands al de nodige ervaring opgedaan. Het idee voor een nieuwe groep ontstond backstage tijdens het Ripollet Rock Festival in 2013.

Serious Black heeft alles van een goede power metal band in zich. Prima drummer die er lekker losgaat op de dubbele bassdrums. Ook de gitarist en bassist zijn uitstekende muzikanten. Vingervlug op sommige momenten. Dat hoort natuurlijk allemaal bij dit genre. Verder is de stem van de zanger ook weggelegd om dit soort muziek te zingen. Hij heeft een heldere stem en kan de hoogte met gemak aan. Het enige wat er nog op de band aan te merken valt is dat je ze niet meteen kan herkennen. Daarmee bedoel ik te zeggen dat het geen hele originele power metal band is. Serious Black heeft niet dat ene dingetje waaraan je ze gaat herkennen. Natuurlijk ga je, als je de groep volgt, op een gegeven moment de stem bijvoorbeeld herkennen.

Tweede single ‘When The Stars Are Right’ is een heel lekker nummer. Het refrein blijft lekker hangen. In ‘Castiel’ zit een zwaardere riff dan die er normaal in dit genre zit. Een beetje een opvallende, maar ontzettend lekkere verassing. Je hoofd gaat gelijk op en neer. De hoge noten en de tweede gitaar verklappen wel dat het een power metal is. Ook in ‘Heaven Shall Burn’ is een fijne riff te vinden die normaal gesproken niet voor de hand ligt. Het keyboard loopje wat gebruikt wordt, zou ook in een Nightwish nummer passen. Ballad ‘Come Home’ is geniaal, mooiste nummer op het album.

Al met al is dit gewoon een zeer degelijk power metal album, met een verrassende gitaar op sommige nummers. De muzikanten zijn absoluut geen amateurs, ze kunnen prima spelen. Voor de fans van het genre, zeker een aanrader. Mocht je power metal nu echt niets vinden, dan misschien die twee nummers met de zwaardere riffs eens proberen. (71/100) (AFM)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ