Zombie Waiste – Zombie Waiste

Facebookrssmail

Zombie Waiste is een nieuwe Nederlandse band ontstaan in 2016. De band speelt, zo als ze dat zelf noemt, Nederstoner en dat is een term die de lading volledig dekt. De band bracht op 1 oktober dit jaar de eerste EP uit ‘Zombie Waiste’.

Wat direct opvalt zijn de Nederlandstalige teksten op een dikke stonerrock riff. Niks geen rauwe strot in het eerste nummer ‘Dorst’ maar clean gezongen tekst door zanger Arno van Duin, bekend van o.a. Silenxce. Het effect doet in eerste instantie wat vreemd aan, de zang die bij menig Nederpop bandje niet zou misstaan tezamen met de typische stonerrock, zware bas en downtuned gitaarriffs. Gek genoeg lijkt het wel te werken. Een loodzware bas riff opent ‘Bom’, het contrast tussen muziek en zang is bij kans nog groter dan in het eerste nummer.

Het nummer ‘Kruising’ opent met gevoelig gitaarwerk, de vocalen doen enigszins denken aan Boudewijn de Groot en zijn wederom sterk. De tempoversnelling welke wordt ingegeven door bassist Michel Hulst is welkom en geeft het nummer smoel. Het zijn de tempo wisselingen in dit nummer die ik mis in de andere nummers waardoor de spanning in die nummers wat mist. Afsluiter is het nummer ‘Koning’ dat verwijst naar het Koningslied en de Koningsdag. een leuk nummer met een kritische noot naar Koning en politici.

Zombie Waiste is een aparte band, het duurt even voordat je aan het constaterende tussen zang en muziek gewend bent maar dan lijkt ook alles op zijn plaatst te vallen. Geef de band een kans en check de Bandcamp pagina.

(77/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Dorst 04:30
2. Bom 07:40
3. Kruising 05:52
4. Koning 05:40

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ