Haunt – Mind freeze

Facebookrssmail

Hoewel het Amerikaanse Haunt nog maar een jaar of zees bestaat, is de band onder aanvoering van oprichter Trevor William Church wel heel productief, want er zijn al 2 EP’s en 2 full-albums uitgebracht, waarvan onder andere ‘Burst into flame’, uitgebracht in 2018, al door RockMuZine besproken is. En nu dan dus alweer het derde album.

Mind freeze opent met het mid-tempo ‘Light the beacon’, een niet bijzonder nummer, wel met een goede gitaarsolo. Het volgende nummer ‘Hearts like fire’ had ik persoonlijk liever als opener gezien, zo’n thrashy nummer knalt er altijd gelijk lekker in, mede ook door de heerlijke gitaarriff, wel met een licht cheesy break. De afwisseling gedurende het album gaat zo ook door met dan weer een mid-tempo nummer als het titelnummer ‘Mind freeze’ en dan weer een hele snelle beukers als ‘Fight of Flight’ en ‘Divide and Conquer ‘of een mix van mid-tempo en snel op ‘Saviours of Man’ met leuke basloopjes.

Opvallend is dat op meerdere nummers keyboards hun intrede doen zonder dat deze op de voorgrond treden, alsmede wat meer koortjes wat deze nummers dan wat toegankelijker maakt, maar daarnaast ook wat meer flitsend solowerk. De stijl is net als op de voorgaande albums nog steeds flink in het straatje van de NWOBHM.

Instrumenteel en productioneel is dit album ook deze keer weer dik in orde, persoonlijk vind ik het licht nasale stemgeluid van Trevor nog altijd niet heel geweldig klinken. Haunt heeft wederom een schijf afgeleverd welke dik in orde is en voortborduurt op de ingeslagen weg zonder in herhalingen te vervallen gezien de hierboven vermelde toevoegingen. (82/100) (Shadow kingdom records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ