Remember Phil and Gary, goedgekeurd voor familie en vrienden

Facebookrssmail

Toen enkele grote fans enkele jaren geleden besloten een tribute avond te organiseren rondom Thin Lizzy helden Phil Lynott en Gary Moore, hadden ze nooit kunnen indenken dat het tribute-dubbelfestival jaren later nog steeds zou bestaan. 31 januari staat het circus in de Gelderlandfabriek in Culemborg, een dag later op 1 februari strijkt Remember Phil & Gary neer in de Bosuil in Weert.

Om een interview te houden met de mannen zelf, zal helaas was moeilijk gaan. Zoals bekend overleed Phil Lynott op 4 januari 1986, en Gary Moore op 6 februari 2011.

Door de jaren heen hebben verschillende bekenden van de twee Nederland bezocht voor het festival. Brush Shiels bijvoorbeeld, vriend en oud bandlid van Gary Moore en Phil Lynott in diens Skid Row-periode. Moore voegde zich bij de band op slechts 16-jarige leeftijd; een leeftijd waarop de meeste jonge muzikanten nog slechts in bandjes spelen die nooit zullen doorbreken.

Shields bezocht Remember Phil & Gary in 2016. Hij werd van het vliegveld in Eindhoven opgehaald door een van de organisatoren van de tribute, Peter Vleeshouwers. “We knew as soon as we spoke for the first time that this was going to be a great musical two days for us in Zoetermeer and Weert. After driving for a couple of hours in the pouring rain we finally arrived in Zoetermeer, and we were delighted to meet the lads from Parris and the Gary Moore All-Star Tribute band.”, aldus Brush.

Philomena Lynott, moeder van Phil, bezocht dat jaar ook de beide festivals, destijds in De Boerderij in Zoetermeer en in De Bosuil in Weert. Philomena bezocht ons land meermalen voor de tribute. Zij speelde een belangrijke rol in het leven van Phil, maar ook als eigenaresse van een hotel met podium in Manchester gaf ze Thin Lizzy de kans veelvuldig op te treden. Zonder Philomena geen Thin Lizzy, wordt veel gezegd. Mede daarom is na het overlijden van Philomena besloten ook een tribute voor haar op het podium te brengen.

Of het het waard is om de tribute te bezoeken, valt af te lezen uit de reactie van Brush, die hopelijk ook dit jaar de oversteek zal maken als hij kan. “We were overwhelmed by the generosity of spirit from the bands.” Kwaliteit op en top dus, ook volgens de nabestaande van de muzikanten, van wie ook Patricia Moore, de zus van Gary met regelmaat is langs geweest. Ook oud-bandleden en vrienden, als Laurence Archer, die later nog in UFO speelde.

Succes gegarendeerd dus, en approved by vrienden en familie. Wat wil je nog meer? Remember Phil & Gary staat op 31 januari in de Gelderlandfabriek in Culemborg en op 1 februari in De Bosuil in Weert.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ