Frogg – A Reptilian Dystopia

Facebookrssmail

Frogg is een Amerikaans eenmansprojekt van zanger/gitarist Sky Moon Clark. Het is de bedoeling dat het in de toekomst wel een band wordt maar ik weet niet of de muzikanten die dit album hebben ingespeeld ook daadwerkelijk uit gaan maken van Frogg. Frogg begon zoals zoveel Amerikaanse bands als een typische high schoolband. Opgericht door zanger/gitarist Sky Moon Clark en Ryan Panny. In die periode speelden ze hoofdzakelijk nummers van de Finse Metalband Children Of Bodom. 

Sky Moon Clark gaat studeren op het prestigieuze Berklee College of Music en begint daar met ideeen uit te werken en eigen nummers te schrijven wat heeft geresulteerd in deze EP die Sky Moon Clark in eigen beheer heeft uitgebracht. De (gast)muzikanten waarmee hij dat gedaan heeft zijn onze landgenoot bassist Siebe Sol Sijpkens, toetseniste Emma Rae, drummer Anthony Barrone en (slag)gitarist Liam Zintz-Kunkel. Frogg laat op deze EP een mix horen van technische Death Metal en Djent doorspekt met Gothische elementen verzorgd door het toetsenspel van Emma Rae. 

‘A Reptilian Dystopia’ is zoals Sky Moon Clark zelf zegt een voorproefje op hun eerste album wat helaas pas gepland is in 2021/2022. Fans van Obscura, Born Of Osiris, Death en Children Of Bodom moeten dit album zeker gaan beluisteren. Ik kijk in ieder geval uit naar het debuutalbum (91/100) (Self-Release).

Tracklist: 

1 Ancient Rain (3:24) 
2 Nuclear Storm (2:05) 
3 DNA (7:30) 4 Ranidaphobia (3:47) 

Line Up:

Sky Moon Clark – Vocals(Lead)Guitars 
Liam Zintz-Kunkel – (Rhythm)Guitars 
Emma Rae – Keyboards 
Siebe Sol Sijpkens – Bass 
Anthony Barrone – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ