A Life Divided – Echoes

Facebookrssmail

De Duitse rock band A Life Divided komt na vijf jaar weer met een nieuw studioalbum getiteld ‘Echoes’. Ook op deze nieuwe plaat is het elektrogehalte weer aanzienlijk hoog wat toch wel weer een lekkere 80’s vibe geeft.

Hoewel de band is opgericht in 2003, werden ze in Duitsland pas echt bekend in 2013. Dat was het eerste jaar dat de groep in de Duitse hitlijsten terug te vinden is. Het album ‘The Great Escape’ behaalde de 58e positie. Vanaf dat moment zijn er een aantal hitsingles uitgekomen die buiten de Duitse grenzen niet bekend zijn geworden. De muziek die ze maken wordt omschreven als dark synth-rock. Ze zijn naar eigen zeggen beïnvloed door artiesten variërend van Depeche Mode tot Devin Townshend.

Vanaf het eerste nummer hoor je gelijk het typische geluid van de band. Hieruit kunnen we dus weer ophalen dat er weinig tot geen vernieuwende elementen terug te vinden zullen zijn in het nieuwe album. De synthpop uit de jaren 80 en de rock is wel weer uitstekend samengemengd op ‘Echoes’. Op sommige momenten is het te vergelijken met Starset. Wat verder ontzettend prettig is, is dat de zanger geen Duits accent in zijn Engels heeft, dat is niet voor iedere Duitse artiest het geval. Erg radiovriendelijke rock en door de deuntjes op de synthesizer blijven sommige van de liedjes ook echt wel hangen.

Twee van de reeds uitgebrachte singles zijn van die nummers. De refreinen van ‘Addicted’ en ‘Enemy’ zingt ondergetekende al niet meer zo zachtjes mee. Dit duo is dan ook wel echt gemaakt voor wat tijd op stingray. Het zijn wel iets softere nummers dan andere die op de plaat te vinden zijn, maar ontzettend catchy. Vooral ‘Enemy’ zou zomaar een klein hitje kunnen worden in Duitsland en misschien eindelijk dan eens daarbuiten. Op onder andere ‘Far’ en ‘Anybody Out There’ zijn lekkere heavy riffs te vinden in het begin, die dan weer overgaat in het poppy synth gebeuren. Op laatstgenoemde is ook nog uit het niets een grunter eventjes te horen. Het blijft toch stiekem wel een lekkere combinatie.

Voor een heel album achter elkaar te luisteren gaat het misschien voor een hoop mensen een beetje vervelen, maar een nummertje op zijn tijd is zeker geen straf. A Life Divided mag zeker wat meer aandacht buiten Duitsland krijgen, iets meer variatie in de muziek zou mooi zijn, nu blijft het toch wel te eentonig waardoor je een klein beetje begint af te haken halverwege. (68/100) (AFM)

Tracklist:

1.         Hello Emptiness         
2.         Dry Your Eyes             
3.         Addicted         
4.         Confronted     
5.         Enemy 
6.         Rock ‘n’ Roll Star         
7.         Far       
8.         Anybody out There    
9.         Push    
10.       Servant           
11.       The Ordinary  
12.       Circles 
13.       Forevermore  

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ