Archon Angel – Fallen

Facebookrssmail

Het lijkt toch een beetje een dingetje te worden bij het label Frontiers Music. Artiesten die daar onder contract staan en besluiten met elkaar een nieuwe groep te beginnen. Dat is ook met Archon Angel het geval. Met recht een zeer degelijk debuut maken zij met ‘Fallen’.

Voormalig Savatage zanger Zak Stevens en gitarist Aldo Lonobile van Secret Sphere kwamen op het idee samen de studio in te gaan nadat zij voor een andere opname toevallig elkaar tegen het lijf liepen. Vervolgens zijn ze naar het label gestapt met het idee voor een nieuw project. Die zagen er wel wat in en dus kregen ze groen licht. Vaak worden zulke projecten alleen in de studio gemaakt en volgt er geen tour. Deze heren zijn daar gelukkig wel plannen voor aan het maken.

Laten we even beginnen met de het eerste wat opvalt bij deze plaat. Die prachtige album cover. Daarvoor alleen al is hij de moeite waard om in je kast te hebben staan. Het album kan een conceptalbum genoemd worden. Het volgt namelijk het leven van ‘Archon’, een soort hedendaags engel figuur. Hij moet de wereld helpen door de harde en turbulente tijden te komen waar we op het moment mee te maken hebben. Dit allemaal bezongen op lekkere heavy metal. Sterke en lekkere riffs met Stevens die nog ontzettend goed klinkt. Ook de solo’s zijn weer van een hoog kaliber. Verder zijn er nog strijkers te horen gedurende het album.  Met de songwriting zijn de mannen bijgestaan door onder andere Alessandro Del Vecchio (Jorn, Hardline)

‘Faces Of Innocence’ heeft de beste solo van het album, daar spreekt emotie uit. Tekstueel is dit nummer ook erg sterk. Leadsingle ‘Fallen’ vertelt het verhaal van Archon, die transformeert van een succesvolle zakenman naar een superheld die de stad beschermt. Een lekker nummer voor op de live set die de hele zaal ongetwijfeld meekrijgt. Het prachtige akoestische nummer ‘Brought To The Edge’ brengt een klein kippenvel momentje. Dat komt niet alleen door de mooie tekst, maar ook door het gebruik van de strijkers die op het juiste moment worden ingezet, waardoor de tekst nog beter binnenkomt.

Fans van Savatage kunnen hun hart ophalen hoor. Stevens gaat op deze plaat een beetje terug naar de classic albums van die groep. Overall een zeer prettig album wat zeker de moeite waard is om eens op te zoeken. Meer albums van dit project zijn zeker welkom. 
(84/100) (Frontiers Music s.r.l.)

Track list

1. Fallen 
2. The Serpent 
3. Rise 
4. Under The Spell 
5. Twilight 
6. Faces Of Innocence 
7. Hit The Wall 
8. Who’s In The Mirror 
9. Brought To The Edge 
10. Return Of The Storm

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ