Waiting For Monday – Waiting For Monday

Facebookrssmail

Het label Frontiers Music s.r.l. staat erom bekend veel classic en AOR rock bands onder contract te hebben. Daar hebben ze er wederom eentje van gevonden. Waiting For Monday is weliswaar een nieuwe band, bij het luisteren zou je ook makkelijk kunnen denk dat dit in begin jaren 80 uit is gekomen. 

De band is opgericht door Rudy Cardenas en August Zadra. Die eerste naam zouden mensen kunnen kennen van het zesde seizoen van American Idol, waar Cardenas de finale haalden. Daarna is hij te horen geweest in sommige tv-programma’s. Ook Zadra is geen compleet onbekende want sprekende over classic rockbands, is hij sinds 2010 de vaste gitarist bij Dennis DeYoung, voormalig lid van Styx. Zij hebben nog drie medemuzikanten bijgevoegd en dus is het debuut onder dezelfde naam ‘Waiting For Monday’ een feit.

De stem van Rudy Cardenas heeft het een en ander weg van Steve Perry (Journey), wat dus al een beetje die jaren 80 vibe geeft. Ook de muziek heeft op sommige nummers veel weg van Journey. Er zijn verder invloeden van Styx zijn op de keyboard te horen. Lekker onvervalste melodische rock. Op elke AOR plaat moet minimaal een ballad staan, dat is zowat een ongeschreven regel en deze plaat is daar dan vanzelfsprekend ook van voorzien. Waiting For Monday heeft nummers die met recht op een plaat van Journey, Styx of Foreigner zou kunnen staan. 

‘Must Have Been’ is een van de meerdere ballads op het album. De tekst is wel erg zoet, net als de vele hits van zulke bands 35 jaar terug. Dat betekent dus absoluut niet dat het een nummer van niks is. Dit is een werkende formule in dit genre en ook Waiting For Monday weet hoe die formule werkt en slaagt dus voor die test. Ook de hardere nummers zoals ‘End Of A Dream’ zijn prima in elkaar gezet. Ook hierin zitten de inmiddels klassieke elementen van de AOR, denk aan de gitaarsolo’s, catchy refreinen die makkelijk mee te zingen zijn, en dan die back up vocals die ook bij de refreinen horen. ‘End Of A Dream’ zou een potentieel hitje zijn als deze 35 terug was uitgebracht. ‘Make It Better’ is ook een lekker nummer wat zeker eens gecheckt moet worden.

Voor de fans van classic rockband bands en dan met name de arena rockgroepen is dit zeker een aanrader. Fans van Journey vinden dit misschien te veel lijken op hun helden. Niet elke Thin Lizzy fan kan Black Star Riders waarderen om een voorbeeld te noemen. Verschil daarin zit dan weer in dat in die laatste band voormalig Thin Lizzy leden zitten. Hier is dat niet. Al met al is dit zeker de moeite waard. 
(78/100) (Frontiers Music s.r.l.)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ