Happy birthday Akira Takasaki

Facebookrssmail

Akira Takasaki werd op 22 februari 1961 geboren in het Japanse Osaka. Akira staat bekend als gitaar virtuoos en is samen met drummer Munetaka Higuchi (die stierf in november 2008 aan leverkanker) verantwoordelijk voor de oprichting van de heavy metal band Loudness. Ze waren de eerste Japanse heavy metal band die een contract kreeg in de Verenigde Staten en behaalde tevens de Billboard Top 100 in de jaren 80.

Akira is de enige constante factor geweest in Loudness en dus voor een groot deel verantwoordelijk voor 26 studio albums die tussen 1981 en 2014 uitgebracht zijn. Baanbrekende albums als ‘The Birthday Eve’ uit 1981, ‘Devil Soldier’ (1982) en ‘The Law Of Devil’s Land’ uit 1983 maar de echte doorbraak internationaal kwam met het vijfde studio album ‘Thunder In The East’. Door tussenkomst Joe Gerber van het management van Twisted Sister werd er een platendeal getekend bij het Amerikaanse Atco Records en de singel ‘Crazy Nights’ kwam tot nummer 74 in de Billboard album chart.

Naast albums met Loudness heeft de virtuoos ook solo maar liefst tien albums uitgebracht waarvan het eerste ‘Tusk Of Jaguar’ uit 1982 het bekendste is.

Japanners staan bekend om hun bescheidenheid en Akira is het toonbeeld van deze bescheidenheid. Akira is vandaag jarig en RockMuZine feliciteert Akira!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ