Happy birthday Jay Quinn

Facebookrssmail

Jay Quinn werd geboren op 23 november 1974 in Sydney, Nova Scotia, Canada en is het best bekend als de lead gitarist van de thrash metal band DBC (Dead Brain Cells). Als belangrijkste invloeden heeft Jay Venom, Mercyful Fate, Helloween en Razor. Naast DBC is Jay Quin actief in de band North End Metal All-Stars.

Dead Brain Cells is een Canadese thrash metal band opgericht eind jaren ’80. De band startte in 1985 in Montreal als een klein project genaamd Final Chapter opgericht door de gitaristen Eddie Shahini en Gerry Ouellette. In 1986 kwamen de voormalige zanger en drummer van Vomit and the Zits, Dave Javex Ray-O-Vac (David Leone) en Jeff Saint-Louis bij de band na een advertentie in een magazine.

Na het overlijden van Gerry Ouellette op 12 november 1994 Jay Quinn in beeld.
De band bracht in totaal twee albums uit: ‘Dead Brain Cells’ uit 1987 en ‘Universe’ uit 1989. In 2002 verscheen de EP ‘Unreleased’ met zes niet eerder uitgebrachte nummers.

RockMuZine feliciteert Jay Quinn met zijn 44ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ