Aevum – Multiverse

Facebookrssmail

De Symphonic Neoclassic metal band Aevum brengt met ‘Multiverse’ haar derde album op de markt. Ze doen dat bij het DarkTunes label. De band uit het Italiaanse Torina bestaat uit acht personen , waarbij de belangrijkste rol weggelegd lijkt voor zangeres Lucille.

Met openener ‘The Pelgrim’ geeft de band al direct een behoorlijk visitekaartje af . Het is de voortreffelijke combinatie van de mannelijke ruige stem van Hydra en de uitstekende vocale prestatie van Lucille. Dit niveau wordt echter niet in alle nummers gehaald , maar ook het tweede nummer ‘Spark of Life’ , direct gevolgd door de single ‘Tair’ klinken zeer overtuigend. Mooiste nummers op het album is ‘Black Honeymoon’.

De band schakelt tussen Symphonische rock en powermetal in de eerste helft van het album , om meer de gothic rock hoek op te zoeken in de tweede helft van het album. Helaas haalt die niet het niveau van het begin, maar dat de band kan spelen dat staat buiten kijf en met name het drumwerk  is heel goed op deze plaat.

Ze eindigen het album met een instrumentaal nummer. Al met al was er toch voor de fans van dit genre een hoop te genieten, en als ze de lijn met sterke songs door kunnen trekken gaan ze nog hoge ogen gooien. Goed gedaan. (80/100) (DarkTunes)

Tracklist

The Pelgrim
Spark of Life
Tair
Black Honeymoon
The Time Machine
Cold Spot
Ulas
Hopeless
Fratricide
WWIII
Seeds
The Garden of Mars
Cessate Ormai Cessate

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ