Dictator Ship – Your Favorites

Facebookrssmail

Als we aan rock ‘n roll denken, denken we toch vaak aan de jaren 50 met legendes als Elvis en Chuck Berry. Maar ook anno 2020 blijven er nieuwe rock ‘n roll bands opkomen en daar is Dictator Ship er dus ook een van. Zij komen met hun allereerste plaat aanzetten ‘Your Favorites’. Misschien doet de titel je vermoeden dat het album cover zal bevatten van klassiekers uit de jaren 50. Dit is niet het geval, het zijn namelijk zeven originele nummers.

Dictator Ship is een nog jonge band uit Zweden bestaande uit vier heren. Ze hebben zowat elk podium dat er in een pub/kroeg in Zweden te vinden is al gehad en daar dus een hoop ervaring opgedaan. De groep is buiten de rock ‘n roll sterk beïnvloed door de soul uit de jaren 60. Het leuke aan de groep is dat elk lid ook zingt. 

Het album is in een wat lagere kwaliteit opgenomen. Ook niet in een grote studio, nee gewoon in een klein hutje in Zweden. De bandleden zijn er zelf juist blij mee dat het ”lo-fi” is opgenomen. Dit doet de sound van de band eer aan. ”Je hoort de eerlijkheid beter.” Het album is met slechts zeven nummers en in zijn totaliteit maar 27 minuten lang een erg korte plaat geworden. Dit past wel bij het genre wat ze spelen. Over het algemeen korte nummers, zoals de rock ‘n roll vroeger ook was.

Het nummer ‘Gunner Man’ is een lekkere stevige meezinger, de meerstemmigheid in het refrein zorgt ervoor dat juist dit refrein van alle nummers het meeste blijft hangen. Ook eerste single ‘Savage’ is een echte rock ‘n roller geïnspireerd op de jaren 60. Wat leuk is om te zien is dat Dictator Ship laat zien dat dit genre ook nummers kan hebben van meer dan vijf minuten die niet langdradig worden. Het afsluitende nummer ‘From The Womb To The Tomb’ is een prima afsluiter voor deze leuke plaat.

In een kroeg of een klein zaaltje is dit echt wel een leuk feestje. Leuk als voorprogramma voor nu, het is tevens pas het debuut van de mannen. De nummers zijn zeker niet slecht, live zullen ze het dan ook beter doen dan op de cd. 
(70/100) (The Sign Records)

TRACKLIST

1. In the Heat of the Night  (2:56)
2. Savage  (2:46)
3. Good Thing Gone Bad  (4:26)
4. Just for Fun  (3:41)
5. Eat the Poor  (4:25)
6. Gunner Man  (3:38)
7. From the Womb to the Tomb  (5:18)

LINE-UP

Petter Heinemann – Vocals and Guitar
John Sijbren Leonard – Vocals and Guitar
Viktor Henriksson – Vocals and Drums
David Ericsson – Vocals and Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ