Rhapsody Of Fire – Legendary Years

Facebookrssmail

‘Legendary Years’, zo heet het nieuwe album van Rhapsody Of Fire. Het is de groep van Alex Staropoli nu. Als enig overgebleven origineel bandlid. Voorheen ging de band door het leven , eerst als Thundercross, en later als Rhapsody. Om na een hoop getouwtrek om rechten enz. in 2006 Rhapsody Of Fire te worden. Mede oprichter van de band Luca Turilli had in 2011 de band al verlaten en in 2016 leek de band op sterven na dood toen ook ook zanger Fabio Leone en drummer Alex Holzwarth er mee kapten. En tot overmaat van ramp sloten die zich weer aan bij Luca voor een reünie van Rhapsody. Alex Staropoli gaf zich echter zomaar niet gewonnen en haalde op drums Manu Lotter binnen en de nieuwe frontman is Giacomo Voli. En die kennen we nog van de symphonische metal band Teodasia. Er wordt haast gemaakt, want 26 mei ligt het eerste album van het “nieuwe” Rhapsody Of Fire in de winkel.

Uiteindelijk valt het met dat nieuw wel mee, en neemt Alex hiermee een enorm risico? 14 nummers herbergt het album, en het zijn de nummers van hun eerste periode toen ze nog Rhapsody waren. Van hun eerste albums tussen 1997-2002. Alles is opnieuw opgenomen en gemixt door Seeb Levermann die bekend is van zijn werk voor Orden Ogan. De nummers zijn overbekend en de sound is overweldigend. Maar alles is dan ook met de modernste technieken opnieuw opgenomen. Giacomo laat horen dat hij het genre uitstekend aan kan. De nummers hebben door de nieuwe mix een flinke boost gehad. Welk kamp de trouwe fans uiteindelijk zullen kiezen zal afhangen van het nieuwe materiaal waar Rhapsody Of Fire in de toekomst mee zal komen. Aan de band kan het niet liggen, die is wederom top!

(80/100, AFM Records)

Tracklist:
1. Dawn of Victory
2. Knightrider of Doom
3. Flames of Revenge
4. Beyond the Gates of Infinity
5. Land of Immortals
6. Emerald Sword
7. Legendary Tales
8. Dargor, Shadowlord of the Black Mountain
9. When Demons Awake 06:47 Show lyrics 10. Wings of Destiny
11. Riding the Winds of Eternity
12. The Dark Tower of Abyss
13. Holy Thunderforce
14. Rain of a Thousand Flames

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ