Tomorrow Is Lost – Therapy

Facebookrssmail

Het eerste volledige album van Tomorrow Is Lost krijgt de naam ‘Therapy’ mee. Voorheen brachten ze al een EP uit met louter positieve reacties. Het was een band waar we voor op zouden moeten passen. Eens kijken of ze dat waar hebben gemaakt op het eerste studioalbum.

Tomorrow Is Lost is een in Newcastle opgerichte alternative metal band. De muziek kan ook omschreven worden als modern rock en NWORNR(New Wave Of Rock N Roll). Met de ontzettend getalenteerde Cass King die de vocalen voor rekening neemt. Ze zijn al een aantal jaar aan het toeren geweest om ‘ontdekt’ te worden. Gelukkig voor de band, en voor ons, zijn ze opgevallen door iemand van Eclipse Records. Dat label besloot ze ook een contract aan te bieden.

De muziek van mag dan wel als alternative metal gezien worden. Er zitten zoveel elementen in het album verpakt dat het eigenlijk niet met één specifiek genre te vergelijken is. Metal, rock, elektronisch, kortom allerlei aspecten komen muzikaal aan bod. Natuurlijk valt de ontzettend goede stem van Cass King op, maar ook de rest van de band klinkt erg getalenteerd. Door met name het strakke gitaren klinken de nummers lekker heavy. Door de ritmes in de zang tijdens de refreinen blijven die lijntjes ook hangen in je hoofd.

Tweede single is een van de hoogtepunten van de plaat. ‘Hideaway’ begint met een lekker basrifje. Vervolgens zet de band in, de gitaar gaat meedoen in datzelfde loopje waardoor je op dit nummer je hoofd niet stil kunt houden. Dit nummer heeft ook van die refreinen waar ik het eerder over had. ‘Black And Blue’ is een trager nummer, maar is waarschijnlijk wel hét hoogtepunt op de plaat. Tekstueel is dit nummer ijzersterk, tempowisselingen en de stem van King. Alles aan dit nummer is geweldig. Het meest elektronische nummer wil ik er ook nog even uitpikken. ‘Self Destruct’ begint creepy, vervolgens is het refrein qua muziek tegenstrijdig met de coupletten en worden elektronische elementen toegevoegd. Na couplet twee een zware riff, een snelle gitaarsolo om dan weer naar het ‘poppy’ refrein te gaan. Het gaat werkelijk alle kant op.

Met ‘Therapy’ maakt Tomorrow Is Lost de verwachtingen meer dan waar. Hopelijk komen ze snel eens deze kant op. Dit is een band voor de toekomst. Niets wijst erop dat dit een band wordt met maar één of twee goede platen en de andere die niet noemenswaardig zijn. Mark my words, dit wordt een grote.
(83/100) (Eclipse Records)

TRACKLIST:

Intro
Wildchild
Smile
White Noise
Self Destruct
Black and Blue
Hideaway
Too Young to Know
Electric
Pause Rewind
Therapy

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ