Destruction – Born To Perish

Facebookrssmail
 Destruction-Born To Perish

Destruction loopt al mee sinds 1982 en behoort samen met Kreator en Sodom tot de vaandeldragers van de Duitse Thrash. Ik ga dan ook niet veel woorden vuil maken over het ontstaan en de discografie van deze band aangezien iedere Thrash-liefhebber hier al lang  bekend mee is. In 1990 tijdens de opnames van het album ‘Cracked Brain’ lopen de spanningen zo hoog op dat het leidt tot het ontslag van zanger/bassist Schmier. Hij voegt zich bij de band Headhunter. Hierna volgt dan een periode waaraan de band liever niet herinnerd wordt. In de jaren 1991-1998 brengt Destruction nog wel wat albums uit in eigen beheer maar deze worden niet goed ontvangen bij de fans. Zelf is Destruction er ook niet echt blij mee aangezien de in deze periode uitgebrachte albums niet zijn opgenomen in de discografie op hun website. In 1999 keert Schmier terug en is de band Destruction weer een feit.

Tekstueel handelt ‘Born To Perish’ over machtswellustige politici en nutteloze haat in de wereld van vandaag. Het album klinkt goed, vooral de gitaren klinken lekker agressief en knallen de speakers uit. Het album opent sterk met het titelnummer ‘Born To Perish’ met lekker Slayer-achtig riffwerk. Andere nummers die ik er tussenuit wil pikken zijn ‘Butchered For Life’, wat begint als een ballad maar al gauw omslaat in een Destruction-thrasher. ‘Tyrants Of The Netherworld’, het hardste en snelste nummer van het album en ‘Fatal Flight 17’, dat inderdaad gaat over de ramp met de MH17. Schmier uit zijn woede en verdriet in dit nummer. Hij heeft ook een bekende verloren bij deze ramp en het lied is tevens een eerbetoon aan 1 van zijn helden, Gary Moore.

De komst van drummer Randy Black en gitarist Damir Eskic hebben Destruction duidelijk goed gedaan. Destruction  klinkt geïnspireerder dan ooit en levert met ‘Born To Perish’ één1 van hun beste albums sinds lange tijd af. Slechte nummers staan er geen op dit album. Verplichte kost voor alle Thrash-fans. De oudjes doen het nog steeds goed (80/100) (Nuclear Blast Records)

Track List

1 Born To Perish (5:20)
2 Inspired By Death (4:16)
3 Betrayal (4:05)
4 Rotten (4:49)
5 Filthy Wealth (4:01)
6 Butchered For Life (6:43)
7 Tyrants Of The Netherworld (3:40)
8 We Breed Evil (5:16)
9 Fatal Flight 17
(4:27) 10 Ratcatcher (4:02)

Line Up

Schmier-Vocals/Bass
Mike-Guitar
Damir Eskic-Guitar
Randy Black-Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ