Vectis – No mercy for the weak

Facebookrssmail

Als beginnende band moet je jezelf in het enorme woud van releases zien te presenteren, dan verwacht je toch een bio als je jouw product op de markt gooit, maar bij het nog jonge Vectis is dat niet het geval. De schaarse info op hun eigen Facebook-pagina vertelt ons dat de 4 heren uit het Portugese Porto komen, dat de band opgericht is in oktober 2018 en blackened thrash speelt. Dat laatste is niet verbazingwekkend als je naar de bijnamen van de bandleden kijkt. Het thema van de teksten laat zich raden……

Dus dan maar over naar de muziek van hun debuut, de mini-EP No mercy for the weak, welke bestaat uit een intro en 4 nummers met een totale lengte van precies een kwartier. De nummers verschillen weinig in ritme en opbouw, voor wat betreft de gitaarriffs is aardig leentjebuur gedaan bij Slayer in hun beginperiode, waardoor de EP behoorlijk klinkt naar Show no mercy, m.n. bij het titelnummer, hetgeen op zich geen straf is. Het tempo ligt bijna volcontinu op een erg hoog tempo, waardoor de nummers wat inwisselbaar lijken. Afsluiter Evil possession heeft een lekkere rock ’n roll thrashriff en klinkt daardoor net even wat anders dan de andere 3 nummers. De vocalen passen prima bij de stijl van de band. Qua productie had de snare wat minder blikkerig mogen klinken, de overige instrumentatie is goed.

Vectis heeft in hun nog erg korte bestaan met hun mini-EP een erg aardig album afgeleverd, met wat meer onderscheidender nummers en een betere snare-productie kunnen ze de middelmaat zeker ontstijgen. (75 /100) (Helldrpod records)

Bandleden

Gustavo ‘Sadistik’- Vocals & Rhythm Guitar
Daniel ‘Bloodthirster’ – Lead Guitar
Guilherme ‘Blasphemous’ – Bass
Jose ‘Hellkratus’ – Drums

Tracklist

1 Invocation spells
2 Satanic force
3 No mercy fort he weak
4 Mark of the chainsaw
5 Evil possession

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ